peter92

Hozzászólások

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 20
  • Szerző
    Bejegyzés
  • Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #1902

    peter92
    Felhasználó

    Csak csendben megjegyzem, hogy a Sigmák árai igencsak elszálltak májusban! Az alapmodellt (DM-ST) februárban még 59-ért adták, májusban emelték 74-re. Ha már tömör fedlap, akkor inkább a Cort Earth 70.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #1399

    peter92
    Felhasználó

    Annyi korrekcióm lenne, hogy gitározni már 2008-ban kezdtem, csak aztán az egyetem első két évében az anatómia-élettan-biokémia hármasának kellett az időm java részét szentelnem, így picit visszaestem. Viszont Dye, egy oktató CD még mindig aktuális lenne, május 28-án van egy vizsgám a János kórházban, utána betérnék érte, ha megoldható.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #1388

    peter92
    Felhasználó

    Engem érdekelne! Pont mostanában kezdtem el blues-al foglalkozni, kíváncsi lennék mit lehet egy ilyen “box”-ból kihozni.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #829

    peter92
    Felhasználó

    Gyárilag Martin húrokkal van felszerelve. Akkordozásnál gyönyörű hangja van. Ha belekerül majd az elektronika, akkor felpakolok egy 10-es húrkészlet. Egyébként Dunakeszin, egy jótékonysági esten volt fellépés 2 dallal:

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #827

    peter92
    Felhasználó

    Dye,sajnos drágább gitárral is ez a tapasztalatom. Most vettem egy Sigma DM-ST westernt. Pénteken fel akartam vele már lépni, sima bontás lett volna a feladatom, de a mélyek teljesen elnyomták a magasokat. Így aztán inkább a klasszikus Yamahát vittem.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #768

    peter92
    Felhasználó

    A hangszert 12000-ért vesztegette Szentendrén egy illető, én, miután szembesültem a hibáival, lealkudtam 8000-re tokkal, slide gyűrűvel együtt. A javítás árára már nem emlékszem, két lépcsőben történt, először a nyaktő és a koptató került rendberakásra, a húrlábfelválást később vettem észre. de abban biztos vagyok, hogy 40e alatt volt a kettő együtt.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #764

    peter92
    Felhasználó


    Akit érdekel, íme a most használatos hangszerem, amely még szeptemberben esett át egy feltámasztó beavatkozáson. Jómagam a bejegyzés elején látható állapotban vettem.
    na, valamiért a linkbeszúrás nem működik…

    http://hangszerelem.blogspot.hu/2015/03/cremona-western-gitar-teljes-felujitas.html#more

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #403

    peter92
    Felhasználó

    Nem tudom miért szidja mindenki a Yamahát, két héttel ezelőtt a Segoviában és az Eldoradoban is kipróbáltam egyet-egyet (C30m és C40) semmi panasz nem lehet rájuk,véleményem szerint. Megbízható, pontos és nagyon kellemes hangú hangszerek. Szerintem az egyetlen elfogadható rivális ebben az árban a Cort, így az jó vétel lehet, de a Yamahát sem zárnám ki.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #398

    peter92
    Felhasználó

    Igen, Csaba videója adta meg az alapötletet. Egy ilyen kis piezolap a Conradban 55 Ft. A jack aljzat kb 400.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #385

    peter92
    Felhasználó

    Dye, vettem két piezoelektromos lapot, azokat szeretném a testben belül rögzíteni, és egyszerű árnyékolt kábellel Jack aljazathoz kötni.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #379

    peter92
    Felhasználó

    Van előerősítős Fender CD60CE. De most szeretném a klasszikus Yamahát ellátni két piezolapocskával, és abba így nem kerülne semmilyen előerősítés. Egyébként fogalmam sincs miben különbözik egy sima gitárkombó egy akusztikus gitárkombótól.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #376

    peter92
    Felhasználó

    Jómagam egy Fender Frontman 10G-t szeretnék venni.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #369

    peter92
    Felhasználó

    Egy kis segítséget kérnék. Az alábbi erősítőt tervezem megvenni. Kérdésem, hogy vajh működik-e sima elektroakusztikus gitárral? Gondolom aktív előerősítés esetén nincs probléma, de passzív piezos hangszedőt mennyire szeretheti?

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #256

    peter92
    Felhasználó

    Ó, ez egy ósdi Orfeus. Azért érdekelt a dolog, mert az eredeti fémhúrok basshúrjai mások voltak, mint a sima akusztikus gitár húr. A felülete simább és a tekercselés anyaga sem bronz vagy foszforbronz, hanem inkább nikkelnek(?) tűnik. A húrlábbal nem lesz gond, azt az egyszerű matematikai elvet követve, hogy a 12. bund a menzúra felénél van, viszonylag pontosan be tudtam állítani.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #254

    peter92
    Felhasználó

    Szervusztok! Ilyen akusztikus jazz-gitárra milyen húrt ajánlotok?

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 20