Gitár – vagy amit akartok

Fórum kezdőoldal Fórumok Gitározás Gitár – vagy amit akartok

Ennek a témakörnek tartalma 7,150 hozzászólás, 83 résztvevő. Utolsó frissítés:  Datolya 4 napja, 8 órája telt el.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 7,151
 • Szerző
  Bejegyzés
 • #8908

  Datolya
  Felhasználó

  FókaÚr nem azt írtam hogy nem értenek hozzá, hanem hogy a stílusuk (általánosságban) nekem nem jön be….ettől még lehetnek jók másoknak.

  #8907

  fokaur
  Felhasználó

  …Datolya… “A többi zenei stílus meg valahogy nem áll a kezükre…”
  Azt javaslom, nézz körül alaposabban. Mondjuk hallgasd meg Erroll Garnertől a Misty-t az ő előadásában. Az mondjuk jazz. Igaz, hogy zongora, de maga a csoda. Nekem a könnyeim csorogtak, amikor először hallottam. Csóró nigga-ként még kottát se tanult soha, hallás után lett belőle zongoravirtuóz, és ezzel a dallal megírta magát a csodát. Ennyit a fekete zenészek hozzá nem értéséről.

  #8906

  Dye
  Moderátor

  Holcviola… bocs, hogy “lefiúztam” a kiscsajt, az a lényeg, hogy rákattant a zenére, terelgesd tovább.
  A víztisztítás mindig nyerő, a nagyon periférikusan hasznos finnre ne pazarolj sok energiát, hobbinak jó, de inkább legyél perfekt angol, és lesz jó kis állásod bárhol az EU-ban.

  #8905

  Holdviola
  Felhasználó

  Dye nem srác hanem lány. 🙂 Nincs jó pedagógiai érzékem csak szeretne mindig velem játszani, mindig hív hogy játsszunk. Volt hogy kicsit untam, sokadjára is megépíteni ugyanazt a tornyot, meg a szerepjátékok…de most már nagyon jól szórakozom. Nagyon szeret énekelni, érdekli a zene:) Igen, a jó tanár sokat jelent. Az egyik tesója furulyázott, csak abbahagyta, a másik tesója járt zongorázni, a harmadik meg dobolni, de ők is abbahagyták. A zongorás most lovagol, meg a kicsi is szokott vele menni. Hát ez a szülőkön fog múlni. De biztos látják ők is hogy szereti.
  Igazából még mindig nem tudom hogy mi akarok lenni. Sokat követ kalapácsolni nem szeretnék, inkább a víztisztítás érdekelne lehet. Ahhoz viszont kell a kémia amihez nem értek és kb 10 évig kellene tanulnom hogy konyítsak hozzá valamit. Nem matatok én gyanús vegyületekkel, sok mindent tanulunk de semmiben sem mélyülünk el, majd gondolom a mesterszakon. Az elején volt csak egy kis kémia, kristálynövesztés, kísérletek. Meg elkezdtem tanulni finnül, igazából nem tudom miért, csak jó, és lassan szakdolgozatot kéne írnom.

  #8904

  Dye
  Moderátor

  Holdviola… Biztosan kőzeteket akarsz kalapácsolgatni, meg gyanús vegyületekkel matatni?
  Elképesztő pedagógiai érzéked van, ahogy írogatod ezeket a kis zenés gyerekneveléseidet. Remélhetőleg a szülők megbecsülik, hogy a srác ilyen értő zenepedagógus karmai közé került.
  A furulya az alsó oktávban még elmegy, aztán nehéz, a xilofon okés, látja a hangközöket, de a gitárt inkább hanyagold ebben a korban, fizikailag csak pötyögetni tud még.
  Inkább… próbáld meg a zongora felé terelgetni. Egy 5 éves gyerek már simán zongorázgathat, ld. a lenti bugis videókat. Dumáld meg a szülőkkel, hogy keressenek egy JÓ ZONGORATANÁRNŐT! Nehogy csak úgy benyomják valami zeneiskolába… Nem az iskola a fontos hanem a jó tanárnő.
  .
  Ja… és egy kis semi OFF! Elkészült MajnikLaci első vinyl “bakelitje”… naggyon dögösen szól, és szép is:
  .

  #8903

  dcsabi
  Felhasználó

  Datolya

  Úgy látod / hallod a zenét ahogy neked tetszik. Vitába szállni nem lehet ezzel. Tehát nincs baj veled. De ez változtatható.
  Régen olyan volt nekem Hendrix, mint gyerekként a sör. Nem értettem mi a szart lehet ezen szeretni?
  Aztán fokozatosan megszerettem. Megismertem a zenéjét. Rock blues gitárosként a mai napig megkerülhetetlen. Hatással van a mai generációra is.
  A Foxy Lady pl 2 akkord F# 10b néha F#/A# és E… egyszerű és nagyszerű dal, remek lendülettel,sodrással. Hangerőn jó hallgatni.

  Amúgy sok a jó Jimi feldolgozás:
  Brian May – One rainy wish
  Clapton- Stone free, John Mayer – Bold as Love és Wait until tomorrow,
  Malmsteen – Manic Depression, Spanish Castle Magic,
  GaryMoore – Red House ( Fender 50 koncerten) – van egy Koncert ahol egy csomó dalt játszik Jimitől, zseniális
  Sambora – Wind cries Mary
  SRV – Woodoo Child

  Ezek mind zseniális felvételek éééés igen : )))) mind fehér gityós : ))) talán csinálnak kedvet Jimihez

  #8902

  Datolya
  Felhasználó

  Na igen dcsabi, talán kicsit túlontúl általánosítottam, Hendrixnek dalai lemezen elviselhetőbbek, mint a koncert felvételek, de valahogy az én fülemet nem fogja meg…lehet velem van a baj 🙂
  Pl a Foxy Lady sem olyan rossz dal, ha már szétboncolgatjuk akkordmenetekre…
  De igazad van, ízlések és pofonok 🙂

  #8901

  dcsabi
  Felhasználó

  Datolya

  Ízlések és pofonok…..nem értek egyet. 🙂
  Feketéknél és fehéreknél is van kimagasló és gyenge blues zene szerintem. De ez is relatív. Én pl nem bírom meghallgatni a kisöreg ül a verandán egy gitárral és nem tudom eldönteni mi a hamisabb a gitár vagy aki énekel típusú delta blues zenéket. Biztos tetszik ez valakinek : )
  Rengetek jó fekete blues-t lehetne sorolni hosszasan, Albert Collins, Johnny Lee Hooker, Muddy Waters, ezek megélték keményen azt a nyomort amiről szól a blues, őket szarba vették rendesen a bőrszínük miatt nap mint nap. Ha valakik akkor ők tudják miről szól ez a műfaj,pláne hogy ők hozták létre.
  A végeláthatatlan tekerést még csak-csak értem pl Hendrixnél, bár én rá sem mondanám. De hogy BB King??? Aki alig pár hanggal operál azok is igazodnak a harmónia menethez. Szerintem nem játszott sosem 10 hangnál többet egyszerre 🙂
  Hendrix is koncerten „szállt” el, de az sem tekerés. A lemezeken összeszedett dolgai vannak. Zseniális dalok, akkord menetek. Bold as Love….hallga meg 🙂

  De ízlésekés pofonok, vagy Illések és pofonok

  #8900

  Datolya
  Felhasználó

  5 éves gyerek tud furulyázni, gitározni, zongorázni, xilofonozni? Az azé nem semmi…. 🙂

  Fene tudja, nekem a négerek zenéi sosem tetszettek, kivéve az örök királyt Chuck Berryt, na ő az egyik valaha élt legnagyob gitáros és zenei egyéniség.
  Nekem még a blues is valahogy sokkal fülbemászóbb, lélekhez szólóbb ha fehér zenész játssza, valahogy jobban megtudják ragadni a lényeget benne zeneileg…franc sem érti. BB King, Hendrix, zenéi az én fülemnek végeláthatatlan, uncsi, értelmetlen tekerések sorozata.
  A többi zenei stílusról meg ne is beszéljünk…valahogy nem áll a kezükre.

  #8899

  Holdviola
  Felhasználó

  Én az 5 éves unokatesómnak gitároztam meg furulyáztam el a tavaszi szelet. Adta nekem a kottákat, mondta hogy ő játssza a saját részét, én is játsszam a sajátom. Ő meg xilofonnal kísérte a gitározásom-furulyázásom, meg ő is gitározott furulyázott. És zongorázott. Utána az Iglice szívemet énekelte meg a cifra palotát, azoknak meg kellett hogy keressem a kottáját hogy el tudjam játszani neki. A furulyát elrejtettem előle, de aztán kérdezte hogy hol a furulya, így oda kellett adnom. De most sokkal kíméletesebb volt.

  #8898

  dcsabi
  Felhasználó

  Számomra L Richard inkább a rnr királya mint Elvis, ő max gróf mert a herceg meg inkább Perkins vagy sőt, Berry.
  Ez van. nem mondott újat Rose-zal kapcsolatban. Delhusa azért nekem is büntetés lenne. Ekkorát nem hibázhat a gyerek, hogy ilyet érdemeljen.
  Ma nyomtam neki kéglidalt meg kuglit meg lehetett volnát. Zazit is akart de nem hangoltam át.

  #8897

  Dye
  Moderátor

  … nekem is gyanús volt, annyira hasonlít a kis Robinson gyerekre aki az előző videón nyomja…
  Viszont… ekkora erő, lendület senkiben nem volt, mint L. Richardban,,, pláne az utánzó fehér csávókban…
  A gyerekekkel tényleg vigyázni kell, pofátlanul őszinték, még ha apuciról is van szó…
  Ha rosszalkodnak, énekelj nekik Delhusát… hehe

  #8896

  dcsabi
  Felhasználó

  Dehogynem, szoktam, de a tudásom attól messze van hogy színpadra vigyem.
  Ők még kajálják. Bár a 6 éves fiam megállapította, hogy Axl Rose sokkal jobban énekel : ).. biztos nem akar zsebpénzt 🙂

  Mit mondtál volna, ha egy tanítványod azt mondja szégyenli előtted nyomni a blues sikát mert hozzátok képest bénázik? 🙂
  A szőrös állatok ilyen mennyiségben még hangszigetelnek is. Pláne ha a szomszéd a fülébe tömködi őket 🙂 Digi zongora a tuti megoldás vagy midi billentyű és szoftveres zongora. Pl: addictive keys.

  Ez a kis töki, valahol olvastam, hogy nem Kicsi Ricsi hanem valaki más.

  Az enyémek is csapkodják, de leginkább csak a basszus hangokat. Gondolom mert döng.

  Kicsi Ricsi sem látta szerintem soha a mikrokozmosz könyveket 🙂
  És milyen jó játékos lett.

  Mekkora stenk van itt?

  #8895

  Dye
  Moderátor

  … héhééé… csak nem azt akarod mondani, hogy nem énekelgetsz egy jó kis akusztikussal a gyermekeknek?!
  Empéhármon nőnek fül?! Milyen elvetemült apuka az ilyen…
  Éneket inkább akusztikussal gyakorold, ne villanyossal. Tényleg, a legjobb gyakorlat, gha bármilyen dalokat énekelgetsz a gyerkőcöknek…
  .
  A bugit azért nem kezdtem el, mert ugye… Ádám csodásan nyomta a ragtime-ot, és szégyelltem elkezdeni a tökölődést, bénázgatást.
  Aztán… mióta disszidált, ott van a pianínón a 123 (vagy 126?) szőrös állatkája, amiket nagyon megőrzött, és nincs szívünk lepakolni, no meg… eléggé megromlott a viszonyunk a fölső szomszéddal, még az is zavarja, hogy hangosan szól a rádió.
  Azért… megint ideteszem a kis Little Richard – ot, aki az igazi kapocs volt a “nigger lebujokban” dübörgő boogie és a fehér szépfiúk által is játszott rock & roll között.
  Érdemes megfigyelni, mennyire jó bohóc volt már gyerekkorában is. Az öklös-könyökös fekete billentyűzésről is Ádám jut eszembe. Mikor zongorázni kezdett, nem csak a szokványos Bartók Mikrokozmosz volt az alapanyag, hanem Kurtág György új gyerek-tanítási módszere is.
  Ennek a lényege, hogy a kicsi gyerek először ököllel, tenyérrel, könyökkel verje itt-ott a billentyűket.
  .

  #8894

  dcsabi
  Felhasználó

  Dye
  Igen, a kölkök már csak ilyenek……de érzelmi oldalról a sokszorosát adják vissza és így egyensúly van : )
  A szóló technika egy dolog, de kell még mellé sok más is hogy teljes legyen a „zenei”kép. Chicken pickinget használok, rock szólók közben is. Éneket kéne erőltetnem.

  A kottázás most csak magamnak. Világ életemben szerettem a kottákat, sokáig gyűjtöttem is őket. A Queen ugye a nagy kedvenc és ez az albumuk meg a top nálam. Alapon is szeretem a koncert felvételeket, jobban is, mint a stúdiólemezeket. Itt minden kiderül és a hangulata is jobban rám ragad.
  Vannak Queen kottáim, de ennek a lemeznek sosem jelent meg transzkripciója. A tudás és technika adott, idő alig, de belekezdtem. Nem fogok bajlódni kiadással max elküldöm May-nek, hogy kezdjen vele valamit ha jól sikerül és még életben van mire a végére jutok : )))
  Nekik nem kell copyrájtólniuk.

  Simán bele vághatsz, mert nem a 0-ról kezded. Ütemérzéked, hallásod tuti, ahogy tudom, a zongorához is értesz. Na az van szar helyzetben aki ilyen idősen a 0-ról kezdené. Mert ugye a fent említett dolgok gyermekkorban könnyebben elsajátíthatóak a két kéz szinkronjával együtt. Neked meg adottak.

  Jól keni ez a kissrác. Olyan gyorsan jár a keze, hogy nehéz nem gyártani valami gyapot szedős viccet : )
  No de ma nem gonoszkodom. Süt a nap.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 7,151

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.