Francois

Hozzászólások

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 682
  • Szerző
    Bejegyzés
  • Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #8878

    Francois
    Felhasználó

    Köszönjük szépen, Dye! Egyértelműen Evié az érdem, én már csak asszisztálok, illetve a háttérben segítek halványan.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #8875

    Francois
    Felhasználó

    Köszönjük szépen, Gábor!

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #8873

    Francois
    Felhasználó

    Szia Mindenki!

    Én is régen írtam ide, bár olvasni azért szoktam a fórumot. Amiért most megtöröm a csend(em)et, hogy elújságoljam, a lányom elkészítette az újabb zenés videóját (a régi a JuTyúb oldalán a videó mellett jobbra a legfelső linken látható-hallható). Ez a verzió Dave Grohl saját akusztikus dalváltozata.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #8165

    Francois
    Felhasználó

    Csak a jókedv végett:
    😀

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #8162

    Francois
    Felhasználó
    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #8119

    Francois
    Felhasználó

    Nos, hát… én is itt volnék, ha már annyit lettem emlegetve… hehehe…
    De… Dye, összekevertél Datolyával, ő írta a nekem tulajdonított idézeteket! Nem baj, csak bűn. (Bocs a szójátékért, elsősorban Datolyától!)

    A Music Expo valóban inkább találkozóhely, mint próbahely. Én például nagyon örültem, hogy annyi évnyi fórumos ismeretség után végre személyesen találkoztam Balaskó Gáborral (is)! Szerintem mindent összevetve azért bőven megéri kilátogatni oda – évente egy alkalommal legalább egyetlen nap erejéig a háromból.

    Amit viszont Petty bácsi halála kapcsán a nemzetközi média művelt, az egyszerűen szégyen, és jól jellemzi mai világunkat.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #8095

    Francois
    Felhasználó

    Elméletileg én is megyek a Music Expora pénteken és szombaton. De hogy pontosan hogyan lesz, azt nem tudom, mert egyrészt nem egyedül megyek, másrészt sok mindenkivel szeretnék ott találkozni. Természetesen örülnék, ha innen is valóságossá válna némely avatar. Ha minden igaz, pénteken a Hungarocell, szombaton pedig a Gypo Circus és az Anna and the Barbies koncerteken megtalálható leszek. No, meg közben némely bemutatón, például Lukács Petáén. Ha valaki esetleg úgy gondolja, akkor vagy írjon rám, vagy csörgessen meg: harmincas (de Vodkás!) négyszázharminckilenc-huszonöt-negyvennyolc.
    🙂

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #8081

    Francois
    Felhasználó

    Dehogy kedvelem Yoko-t! Hogyan jut eszedbe, Dye?!? A hír egyébként csak annyi, hogy Ono (nem az orosz semlegesnem) vitába keveredett a John Lemon márkanevű üdítőitalokat gyártó lengyel céggel, például azért, mert ez volt az egyik reklámjuk:

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #8079

    Francois
    Felhasználó

    Így is, úgy is ügyes a fickó. Jó, mikor ilyeneket (végre) felfedeznek.

    Hajrá, Gábor! Amúgy is kedvelem a Fleetwood Mac zenéjét, bár ez a darab eléggé szép “falat”.

    Lindsey Buckingham mutogatja a gitárstílusát.

    Yoko Ono és a John Lemon
    😛

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #8076

    Francois
    Felhasználó
    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #8073

    Francois
    Felhasználó

    Bocs, Dye, de ki kell, hogy javítsalak! Legalábbis mifelénk bizony, ma már (? – szerintem már régebben is) a lányok és nők is söröznek, vagy akár töményet is isznak. S ebben személy szerint nem látok semmi kivetnivalót. Mindenképpen jobbnak látom ezt, mint amikor nemtől függetlenül az a cél, hogy minél hamarabb minél jobban berúgjanak, és amihez néha elképesztő technikákat alkalmaznak.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #8068

    Francois
    Felhasználó

    Én tényleg nem panaszkodásként írtam, Dye!

    Az előző témáról, a hangolás megtartásáról eszembe jutott a régi vicc. Tudjátok:
    – Nem értem, amikor megvettem a gitárt, még nem volt hamis.
    😀

    Viccet félretéve annyit hangsúlyozzunk ki Andrew-nak (üdv a fedélzeten!), és mindenkinek, hogy a testformák és testméretek két különböző dolog, és ezek nem feltétlenül függenek egymástól! Egy kis segítség ehhez a témához. Egy Dreadnought-ból (például a Cort AD810 OP) ugyanúgy találni junior méretet, mint 4/4-eset, és ez ugyanígy van a Folk fazonnal, azaz testformával (például a Cort AF510 OP vagy Cort AF510M OP), vagy akármelyik másikkal. Csak jelenleg a Dreadnought a legelterjedtebb testforma, s ezért abból a legnagyobb a választék.
    Azt pedig, hogy melyik testforma a kényelmesebb valakinek, azt egy kezdő is érzi, hiszen ahhoz nem kell tudnia gitározni, hanem egyszerűen a kényelemérzetről van szó.
    Szerintem.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #8066

    Francois
    Felhasználó

    Az ötlet kiváló, Dye! Sajnos, ezt több okból sem tartom megoldhatónak.
    Egyrészt (az emberi tényező okán ezzel kezdem) eredetileg is azért nem vállaltam be a Gitárlexikonnal kapcsolatosan sem blog, sem fórum kezelését, mert ennyi időt egyszerűen nem tudok rá fordítani. Másrészt én csak egy egyszerű francois vagyok, legfeljebb azt mondhatnám, hogy “szerintem”, hiszen nincs akkora szakmai hitelem, hogy egy ajánlót jogosan hitelessé tehessen – ami itt, a fórumon egyértelmű, viszont egy Gitárlexikonnál valószínűleg másra számítanának. Harmadrészt pedig, ha a hazai boltok java része (már elnézést tőlük, ám) arra sem veszi a fáradtságot, hogy a webáruházaikban naprakészen tartsák az árukészletüket, akkor ezt nem tudnám másként kivitelezni, mint hogy egyenként felhívom őket, és érdeklődöm tőlük, amit egy bizonyos ismétlődési ciklus után valószínűleg nehezen viselnének, és főként azért, mert kimutathatatlan lenne, hogy kit is küldtem én, azaz mekkora a haszna a sok telefonos nyaggatásuknak.
    Nem panaszkodásként, hanem egyszerű tényként: a honlapom három éve alatt csupán évente egy-egy, az olvasóimtól érkező e-mail-t kaptam, és mindössze négy olyan szakemberrel alakult ki személyes kapcsolatom, aki szerepel rajta. (Csak a tisztázás végett: mindenki ingyen szerepel rajta, s még viszontreklámot sem kértem soha senkitől.) Ez alapján úgy tűnik, a tényleges kapcsolattartás nem az emberek legfőbb erénye.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #8064

    Francois
    Felhasználó

    Hölgyek és Urak, Lányok és Fiúk, kedves Mindenki!
    Ma három éve, hogy létrehoztam a Gitárlexikon honlapját, amely ez idő alatt több, mint 18ezer látogatást élt meg. Tisztában vagyok vele, hogy eme, számomra hatalmas szám tartalmaz olyanokat is, akik csak véletlenül kattintottak oda, vagy akik sajnos, nem találták meg rajta azt, amit kerestek, ám még így is óriási, általam nem várt eredménynek tartom.
    Nagyon örülök és hálásan köszönöm minden kedves látogatónak!
    S külön köszönet jár Mye-Dye-nak, amiért noszogattak, hogy legyek olyan bátor, és vágjak bele, valamint barfinak, aki a honlap létrehozásában segített!

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #8057

    Francois
    Felhasználó

    Én már szinte meg sem lepődöm Majnik Laci felvételein, egyszerűen “csak” élvezem, hogy van ilyen ember a körünkben, aki minderre képes, és mi pedig hallgathatjuk a felvételeit, illetve olvashatjuk a beírásait. Köszönjük, Laci!

    Apró érdekesség: Kris Kristofferson a seregnél állítólag nem akármi, hanem Ranger volt. Erre kölcsönösen büszkék az egységével.

    Másik érdekesség, amit én nem tudtam, és hátha más sem:
    A 30 Seconds to Mars nevű együttes alapítója, valamint egyik zenésze a szerepekre való felkészülés jegyében kaméleonként átváltozni képes (lásd például a Mielőtt meghaltam-ban) Jared Leto színész.
    Bevallom, én egészen nem oly régig ezt a kettőt egyáltalán nem kötöttem össze.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 682