Yopi

Hozzászólások

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 58
  • Szerző
    Bejegyzés
  • Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #12256

    Yopi
    Felhasználó

    Dye– Félreérthető volt a beírásom. Ők tanulnának oktatótól,én meg tőlük.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #12251

    Yopi
    Felhasználó

    Dye- Ha már így a “szenilisség” határát súroló kérdésekről van szó akkor szeretném a véleményed kérni. Az unokáimnak két éve vettem egy yamaha szintit ami kisérő automatikás, És egyujas akordkiséretet tud, a drága gyermekek (5- és 7 évsek voltak) gyorsan felismerték a szinti tudását, és az automata kiséret mellé egészen jól hangzó szólókat( nem másolt ) nyomtak ,úgy három hónap után. Most jutottam ara a gondolatra kellene tanítani a gyermekeimet komolyabban. ( megjegyzem a nagyobbiknak van gitárja,(persze ezén még csak ritmust ver) a kisebbnek van egy Salsza bongója ) és használják. és a PaPa Cajon dobját is ( Persze az összes gitárját). És itt jön az én dilemmám hogy veszek magamnak egy Yamaha DGX 670 zongorát ami tud szintetizátor funkciókat is, +kísérő automatikás is és e kiváló hangszerrel együtt tanulnék az unokáimmal.Szerinted a hangszer megfelel íjen célra , és az hogy én hogy fogok megfelelni az egy teljesen más kérdés.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #12250

    Yopi
    Felhasználó

    Tamás- Ha azt vesszük alapul hogy a velem egyidős vagy idősebbek reggelente ha nem kell kocsiba ülni akkor elfogyasztanak egy feles saját főzésű szilvát körtét, vagy barackot , este pedig egy (vagy kettő ) ( vagy egy pisneri (vagy kettö )jó sört) jó pohár bort akkor igaza van a statisztikának. Persze én kíváncsi lennék hogy te a mi korunkba (73++) mit fogsz tudat-nmódosítónak bevenni.
    Dye- a Cort gitáromat Kb 8 éve vettem, már a boltban észrevettem hogy a gitár( CORT AD 880CE BK) többet tud mint amit a gyártó ki hozott belőle , modifikáltam, nyereg ,és húrláb csontra cserélése, a fogólap pontos beállítása a bundok belövése ,és halkab,sokkal csendesebb lett a gitár és sokkal jobb hang jöt ki belőle .Kb annyival jobban szól mint a mostani általatok belinkelt Cort. Szeretném egyszer összehasonlítani a két gitárt. Persze ez már letünt idő. hisz a én gitáromat már nem forgalmazzák.(és persze ez negyedannyiba került!)

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #12202

    Yopi
    Felhasználó

    Például két éve vásároltam egy 10 literes ultrasonik gépet és készítettem egy hanglemez tisztítót,ami gyorsan és hatékonyan tisztítja lemezeimet. Vám áfa nélkül az ali európai raktárából.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #12201

    Yopi
    Felhasználó

    Dye –Hogy mit hogyan számolnak azt nem tudom megmondani. A tavalyi évben és is vártam hogy menyi vámot-áfát számít a magyar vám de engem elfelejtettek vámolni . Egyszer kértek tőlem valamire 300 kemény magyar forintot, többet soha.Pedig én nagyon sok cuccot rendelek.gitár húrok bundok,szerszámok a gitárok bügyköléséhez, elektronikák, hangszedők, DAC-ok mini számítógépek,Tv boxok, konyhaeszközök, de semmi. Az idei évben tapasztaltam hogy a szállítási díjak megemelkedtek úgy kb a vám árával. Általában ha lehet kapni egy áruházban a vásárolni való termékeimet,vagy legalább egy postakörzetszámról, akkor pakkot raknak össze és egy csomagban kapom az árut.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #12187

    Yopi
    Felhasználó

    Januártól a vámot az ali beteszi az árba,így amagyar oldalon nincs vám és ÁFA.Üdv Yopi.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #11894

    Yopi
    Felhasználó

    És az évkezdésre egy igazán ütős pécsi zenekar a Floyd Feeling . A kép az sajnos amatőr, de a zene az nem!

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #11829

    Yopi
    Felhasználó

    Dye: Én kiprtóbáltam a Ziko ezüstözött készletét is . csak ajánlani tudom ,nagyon jó húrok.Picit drágább de nem sokkal.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #11827

    Yopi
    Felhasználó

    Látszik hogy régen használtam a levelezőt, a megszólítást akartam kiemelni nem slampos szövegemet.!

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #11826

    Yopi
    Felhasználó

    Dye … Amikor én küldtem a linket- vagyis küldtem volna, még fekete pintek volt 857.54 Ft-os áron és 990 Ft szállítási költséggel. DE a mostani ár sem sok ,persze kinek hogy! Itthon diszkont áron 5000Ft + 990 ft szállítás.Lengyelből szállítva nincs vám,és max 5 nap alatt itt van. Kinából ez 3-5 hét.Rendeltem én is Kínából Ziko akusztikus,elektromos 10-esw-húr-készleteket,és Alice 12 húros készleteket.A húrok jók, az elektromos még hosszú élettartalmú nano bevonatos.A gitárjavításhoz szükséges szerszámaimat, alkatrészeket, bundokat mind Kínából hozattam be. Mielőőt azt modjátok hogy “Kínai” ugyanott gyártják ahol a nagynevű, gitárcégek csak ezen valami csaj felirat van és ugyan azon a gépsoron, vgy annak koppintásán gyártják.A gitár akatrészek javarésze Koreai gyártmány,kinai áron.Bocs kicsit hosszú voltam.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #11822

    Yopi
    Felhasználó

    Üdvözlet!! Soha nem voltam F@ györök, még a nótában is így van – zsiványnak szölettem az is morodok…_ Azért köszi…
    De csak egy olcsó gitárhúrvásárlást linkelek be, hátha valakit érdekel,Lengyelből.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #9548

    Yopi
    Felhasználó

    szixer Tegyél fel már egy pár akkordot valami megosztóra, had füleljünk mi is egy kicsit rá!

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #9528

    Yopi
    Felhasználó

    Dye! Ebben a történetben csak az a szomorú,hogy hiába hangzik el itt a fórumon, de máshol is hogy ,aki “nem tudja mire kell figyelni egy gitár vásárlásakor, az vigyen magával egy hozzáértőbb segítséget” Sok pénzt és időt spórolhat meg vele.

    Ui: És persze ki kell tudakolni másoktól, hogy mely üzlet korrekt. Pl. a Coda nem ad a kezedbe próbára, beállítás nélkül gitárt!

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #9520

    Yopi
    Felhasználó

    Ha már kórus a téma, ugyan nem Gospel, hanem Gregorian zene,de érdekes lehet mert, az 1974-ben aranylemezt elért Schola Hungarica karácsonyi lemezét adták elő karácsony előtt.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #9486

    Yopi
    Felhasználó

    Dye– Hiányoltad a közönséget ,ott van— ő nem tiltakozott a felvétel ellen. Egyébként másfél éves, és pici kora óta ott van a gitár melett,ha meghalja a hangját már jön— Amugy meg ő is zenél—-dorombol—- Más– ha én három ujjal tudnák pengetni már rég a fásli műsorban lennék !!!!

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 58