dcsabi

Hozzászólások

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 638
  • Szerző
    Bejegyzés
  • Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13468

    dcsabi
    Felhasználó

    Dye

    Érdekes, hogy kedvenc zenekarotok munkáját nem hallgatjátok meg mert nem érdekel. Én ezzel úgy vagyok, h ogy örülök, ha még a nagy öreg kedvencek bármi kreatívat csinálnak. A Queen is ekézik hogy mi a francért turnéznak. Én örülök, mert láttam hallottam őket élőben és életem legjobb koncertélményét okozták. A meg nem jelent dalok lemezek is örömöt okoznak. Persze, lehet ezek már nem olyan erős alkotások, de miért lenne jobb fiókban tartani? Nem vesznek el a már megjelent életműből. Csak adnak hozzá. Kinek sokat kinek keveset kinek semmit.
    Én nagyon szeretem a Free as a bird-öt. A videóklippje meg zseniális szerintem.

    De házha ő kedvet csinál:

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13461

    dcsabi
    Felhasználó

    Alta

    “REGARDING NOW AND THEN THE LAST MELODY OF THE BEATLES”

    I decided to explain this fact because I’ve been reading all kinds of nonsense and a lot of people are going crazy saying, “Oh my God! They’re going to recreate John’s voice!”

    In 1994, during John Lennon’s induction ceremony into the Rock and Roll Hall of Fame, conducted by Paul McCartney, Yoko handed to him a cassette tape with four songs: “Free As a Bird”, ” Real Love”, which were worked on and released as singles in 1995 and 1996. The other songs, such as “Grow Old With Me”, were banned because they were not new songs by John, as they had been released on John’s posthumous album of 1984, “Milk and Honey”, exactly like demos. The fourth song, “Now and Then”, which was to be the third single from Anthology Volume 3, was vetoed by George Harrison because he did not like the quality, the song or the audio.

    That’s probably was the song which Paul talked about today on the BBC, where John recorded it in 1978 using a cassette recorder while playing the piano or another instrument.

    During the Anthology era, they used the recordings from that cassette with John playing the piano, like on “Real Love”, which was the most difficult, since it was just a recording so as not to forget the melody, and John sang and played at his own pace. whim, out of tone and rhythm. They couldn’t just use John’s voice because the piano was included.

    Nowadays with the help of artificial intelligence (AI), the program recognized the piano and a voice in the recording, and eliminated ONLY John’s voice and then place it in the PROTOOLS, which is a computer program that simulates a recording table. They will open a channel to add that John voice and then other musicians will add instruments, effects, choruses and even enhance and maybe correct John’s voice.
    So nothing of John could be recreated, only his voice was removed, without the piano or other instrument from that cassette tape, as Peter Jackson did with the “The Beatles Get Back” project, where each microphone captured more than one thing. ”

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13426

    dcsabi
    Felhasználó

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13421

    dcsabi
    Felhasználó

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13415

    dcsabi
    Felhasználó

    Tamás,

    Nem Steve lenne ha nem csinálna ebből is egy zseniális poént!

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13412

    dcsabi
    Felhasználó

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13407

    dcsabi
    Felhasználó

    Tamás
    igen, gondoltam jó helye lesz itt. Nem ismertem eddig ezt a gitárost, de nagyon jól csinálja. Láttam már Buster B Jones videójában, hogy ehhez hasonlóan összehasonlítja CA és MT stílusát.

    Érdekes látni a két stílus közti különbséget. Az ilyen videók mindig visszakergetnek az akusztikus gitárhoz gyakorolni

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13405

    dcsabi
    Felhasználó

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13381

    dcsabi
    Felhasználó
    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13378

    dcsabi
    Felhasználó

    nemá Alta hogy hvatkozásnak beteszel egy mozifilm részletet 😀 ez komolytalan

    nézd ezt

    vagy ezt

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13377

    dcsabi
    Felhasználó

    egy kis utca muzsika, két nagyon jó muzsikustól

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13375

    dcsabi
    Felhasználó

    Dye

    sosem volt magno kamu vokál… bohém közepe ment magnóról de akkor a zenekar levonult a színpadról.Még a top of the pops-ot is utálták, hogy playbackalni kell.
    a 2000-es években csináltak olyan hogy dúsították a vokálokat vocoderrel de akkor is volt a színpadon 5 élőhang.

    nincs szükségük amúgy arra sem:

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13371

    dcsabi
    Felhasználó

    Kedves Dye,

    Megtisztelsz, sosem gondoltam, hogy az a szimpatikus, gitártokos pár a gitáriskola borítójáról majd ilyet ír nekem. Nahát! Nagyon köszönjük!
    Nem akarlak titeket traktálni a Q szeretetével. Ha ott lettem volna veletek mondtam volna Beának, hogy most üljünk le pár szóra, beszéljük ez át 😀 Persze, csúcsra járatták a stúdiót. De ugye ők a stúdiózás hajnalán alkottak. A Beatles is kihasználta volna azt az stúdiótechnikát ami a Q-nek megadatott, ha a gombafejek korában is létezett volna. Ők sem szégyenkezhetnek a sávok tekintetében a későbbi lemezeiken.
    De ahogy a Beatles úgy a Queen is erős színpadi képességekkel bírt. A világ egyik legjobb koncert zenekara volt. Ez nem is vitatható. Még 75 évesen is top kategóriát csinálnak.
    Érdekes, hogy az ismétlést mondod, mert sosincs 2 egyforma versszak v refrén. Mindig van variálás.
    Szerintem FM jóval összetettebb technikával énekelt, h belcantó ba soroljuk. ELvisnek nem volt sok technikája 😀 Ezt tudta üzembiztosan, de FM más kategória szerintem. No mindegy is. Kinek a pap kinek a Queen.
    Ha kedvetek van ajánlom a koncertjeiket.
    Majd leszünk szimfónikussal Szekszárdon. Az Pécs felé van ;-)na? 😀

    Alta

    A 67-es út eredeti akkordjai
    D A Hm G versszakra és Hm G A D refrénre. A veszélyes szónál van egy basszus lelépés cisz hangra(a4) mielőtt lefogják a Hm-t.
    a refrén végén a D -ről rámennek A-ra ami visszavezet a következő versszak kezdő D-jére.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13361

    dcsabi
    Felhasználó

    Igyekszem nem el Queen-esíteni a fórumot, pláne, hogy a házigazdák nem szívügye, de 1-2 dologra reagálnék.

    Alta

    Kicsit olyan nekem mintha fontos lenne, hogy az általad szeretett zenekar milyen szám mutatókkal bír. Mennyi lemezt ad el, hol helyezkedik el a zenetörténelemben, a slágerlistákon. Mintha ez tenné őket érdekes és fontossá. Szerintem ez a teljesen fordítva ülés a lovon eset.

    Valami nagyon fontosat hagysz ki a Queen-nel kapcsolatban ha tényleg azt gondolod, hogy nem a koncert a lényeg, hanem a stúdióalbumok.
    Való igaz, hogy csúcsra járatták a stúdió munkát és nem volt szempont, hogy színpadon hogy adják majd elő a dalt, de ez egy élő lélegző színpadon nagyon profin megszólaló rock zenekar volt. Nagyon sok energiát fektettek az élő show-k minőségébe. Minden koncert után egyből ki is elemezték magukat, mit csináltak, jól és mit nem.
    A Queen esetében a koncertek nagyon fontosak és érdemes végig nézni őket. Mert mégjobban kijön, hogy mire képesek mint muzsikusok. És hallhatod, hogy nagyon jók élőben. Mindig is azok voltak.
    A Led Zep hatás Taylor dobolásában a mai napig ott van Nem is a LZ hanem inkább Bonham hatás.
    Azt sem teljesen értem hogy nem látod az eredetiséget a LZ munkásságában. Ha csak azt nézem, hogy Page gitározása hogyan változtatta meg, azaz inkább tette le az alapjait a rock gitározásnak. Persze hogy blues-os. Addig nem volt más. De ő volt a riff gitározás egyik nagy pionírja. Robert Plant is a kor egyik legmeghatározóbb rock énekese volt.

    A Dont Stop a világ egyik legnépszerűbb dala. Ezt fillernek nevezni? hááááááááát……merész 🙂
    de hamár filler….az Is this the world we created filler, azért írták, mert volt hely a lemezen de nem volt rajta ballada, így megírták, de hogy nincs filler jellege, minősége…stb az tuti

    Dye

    A Queen nem az a fajta összecsapja zenekar. Ezt alátámasztja az a huszon pár stúdió lemez. Ha vokálokat csinálsz, nem leehetsz picit sem hamis. Én nem hallom hamisnak amúgy azt a hangot, de ők sem tévedhetetlenek. Simán benne van némi hiba lehetőség a pakliban stúdióban is. Mivel szalagra rögzítés ment korlátozott csatorna számmal, összeírás után már nem tudsz javítani. Az is lehet úgy gondolták maga a take húzása jó, inkább maradjon a hiba. Lehet ténylegészre sem vették, bár ezt kétlem. Remek füllel megáldott csapat.

    Alta
    EZ a nem hallja az ember a tisztát logika és eszme futtatás nálam megint a nettó f@szság kategória.
    Pláne Queen kontextusban. Ennél ők jóval igényesebbek.

    Nem kell túl misztifikálni a Queen. Egy brutálisan jó banda volt, mert egyéniek, profik, széles palettán mozog a muzsikájuk, de nem találták fel a spanyol viaszt. Nem is akarták. De ha belemélyedsz a zenéjükbe a 100.meghallgatás után is lehet mit felfedezni benne. És ha végig hallgatod az első lemeztől a végéig egy nagyon klassz zenei utazást nyújt.

    Régi Queen-es dilemma, hogyan mutatnád meg valakinek a lemezeiket? Először az ismert dalokat majd a nem olyan ismert dalaikat? Vagy időrendben, ahogy kiadták?

    Jah és nem fals hanem falsette ; -)

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13301

    dcsabi
    Felhasználó

    Dye

    sorry 😀

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 638