alta

Hozzászólások

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 419
  • Szerző
    Bejegyzés
  • Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13628

    alta
    Felhasználó

    Cadam, “Az első generációs idegenbe szakadtak mind nehezen élték meg a máshol való létet.” Az idegenbe szakadtak lehet minden, de első generációs izlandiként nem bántam volna, ha 20 évvel ezelőtt szakadok ide. Én nem érzem, hogy idegen földön lennék és emiatt nem nehéz az elszakadás. Persze lehet mondani, hogy három év nem sok, nézzük meg 10 év múlva mennyire nehéz, de nekem nem lesz az. Magyarországon élnem, na azt éltem meg nehezen.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13622

    alta
    Felhasználó

    Holdviola, ugyanezt az eufóriát éltem át én is mikor Izlandon landoltam…ennek már három éve. Én idegennek, sőt elveszettnek éreztem magam Magyarországon. Mikor az ember otthonra lel, annál jobb érzés nem sok van. Én is antipetőfi vagyok, inkább a hegyek, mint az alföldi puszta. Ahogy Dye mondja, én sem lelkesedtem, mikor egy-egy versenyről haza kellett menni Magyarországra. Izlandról viszont már mindig szívesen megyek haza látogatóba, turistáskodni, nosztalgiázni…

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13569

    alta
    Felhasználó

    Dye, ráadásul a gyenge mobilos felvétel ellenére hangzik jól Brian gitárja. A másik csávót is kedvelem, ő is tud gitározni. Balázs úgy mondta, hogy a ’70-es években nem volt metal énekes, aki a fél tökét ne adta volna oda érte, ha annyira tudott volna énekelni, mint Roger Taylor. 🙂

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13556

    alta
    Felhasználó

    Dye, pont tegnap jutott eszembe a téma, mikor dicsérted a fat bottomed girls-t, hogy végre egy eredeti dal a bandától. Nos, ez a Delta Dawn az eredetije. Persze simán lehet, hogy BM tudatalattijából jött elő, mint ahogy Harrison My Sweet Lordja…bár ő csúnyán el is bukta a pert, de ott kottára azonos volt a két dal.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13546

    alta
    Felhasználó

    Paul több, mint 50 éve elveszett (ellopott) Höfner basszusgitárja, amin a Love Me Do és She Loves You dalokat írta, megkerült.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13540

    alta
    Felhasználó

    Izlandi csajszi nyerte a Grammyt a hagyományos pop kategóriában.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13538

    alta
    Felhasználó

    Köszi Dye, sajna már nem keresek gitárt. Vagy inkább nem sajna. 🙂

    Mai ‘örömhír’, mire megy az adótok odahaza: “Friss híreink: Ember maradj: Ákos címmel Kriskó László (Aranybulla) forgatókönyvéből és rendezésében készül dokumentumfilm Ákosról 228,515 millió forintos támogatásból.”

    Animals: Paint It Black. Ezt is csak a Stonestól hallottam eddig.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13535

    alta
    Felhasználó

    Dye, köszi nem ismertem még Melanie-t. Valóban egyedi. A Rubyt eddig még csak a Stones-tól hallottam. Nagyon szép dal.
    Közben egy fotóról beugrott az Under Pressure klipje. Felismertem egy képről a hölgyet, főleg a kalapjáról. A Nosferatut (Drakula mellett) Lugosi Béla játszotta, de rajta kívül van még egy magyar, 3:03-nál nagy eséllyel Várkonyi Mihályra mosolyog kacéran a kalapos nő. Szóval két magyar szereplője is van a Queen egyik legnagyobb slágerének klipjében. Itt a cikk Várkonyi Mihályról, aki a némafilmek idejében vált hollywoodi szívtipróvá. Róla csak ma szereztem tudomást.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13532

    alta
    Felhasználó

    Dye, senkinek sem kell megdögölnie, mert ez egy tavalyi cikk és a 2023-as augusztusra vonatkozott. Pedig lehet megnéztem volna…

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13530

    alta
    Felhasználó

    Dye, ilyesmi black viking csajszi nyalta végig az orcámat az izlandi kocsmában. Bombázónak azért nem nevezném, az ennyire erős rúzs és sminkek már taszítóak inkább. A hangja persze jó.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13528

    alta
    Felhasználó

    Két érdekességről olvastam a napokban: Jaggerék 1971-től használták logónak a nyalós szájat. Nagy eséllyel abból a szmájliból inspirálódtak, amit a Smile együttes frontembere, Tim Staffel rajzolt a bandájuknak. Staffel aztán kivált a csapatból, jött helyette két új arc, aztán az új frontember is megrajzolta az új logót és a többi már történelem. Érdekesek ezek a párhuzamok.

    A másik sztori meg, hogy a Procol Harum (A Whiter Shade of Pale) bandát alapító orgonista-énekes Matthew Fisher eredetileg Roger Taylort hívta meg dobosnak, aki csak a tanulmányai miatt mondott nemet neki. (Az iskolai bandájukban együtt zenéltek, sőt turnéztak is együtt az érettségi előtt, onnan ismerték egymást.) Aztán kicsit később BM-nek már igent mondott és létrejött a Smile. Nagyon bírom az eredeti énekest is, király dalaik voltak, például ez a Step on Me, de az egész albumot nagyon szeretem. Staffel végül másik bandába igazolt, mert inkább a blues-os hangzás felé húzott, aztán a zenén kívül a szórakoztató effektiparban találta meg számításait, George Lucasnak is dolgozott. Nem lett belőle híres zenész, de az ő kiválása nyitotta meg a lehetőséget Freddienek. Milyen kis dolgokon múlnak a nagy dolgok olykor: Tim Staffelnek is köszönhető a Stones logója és a Queen létrejötte is.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13514

    alta
    Felhasználó

    Paul meséli,hogy inspirálódtak Chuck Berryből a Come Together dalukban, lelassítva az eredetit. Hasonló merítés a bajszoséknál is volt. Most hallgattam meg egy beszélgetést BM-mel, azt mondta, hogy senki sem él vákuumban, minden művész vesz innen-onnan.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13499

    alta
    Felhasználó

    Katie Melua Brianékkel is fellépett úgy 15-20 éve. Suzanne Vega-ra hasonlít nekem a hangszíne. Csak kevésbé telt.

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13494

    alta
    Felhasználó

    Mondjuk nem értem ezt a feketét Paul mellett. Nem Linda volt ekkor a társa? Vagy ez még a Linda előtti korszak?

    SZAKMAI kérdés: Dye nem ajánlotta az interfészt, csak egy USB mikrofont és kész. András úgy írta a Zsani fórumon, hogy az a legfőbb gond velük, hogy az ember a programmal tökölődik és nem arra koncentrál, hogy helyesen zenéljen és énekeljen. Az elektromos gitár miatt viszont én gondolkozom azon, hogy beszerzek egyet karácsonyra (remélhetőleg meg tudom tartani a friss konyhamalac melómat és akkor lesz pénz hozzá). Ki-mit-szól ehhez az audio interface témához? Mikrofont akarok venni, onnan merült fel az ötlet. Ha a sima USB mikrót választom, akkor az AKG Lyra tűnik a legjobbnak. Olcsó és profi kis cucc a magamfajta lírai lelkületű embereknek. 🙂

    Hozzászólás: Gitár – vagy amit akartok #13491

    alta
    Felhasználó

    Én azt nem értem, hogy miért vitték be a csajaikat a Beatles fiúk a stúdióba? Szerelem ide vagy oda, ebben az értelemben semmi keresnivalója a magánéletnek a munkában. Esetleg ha kicsit távolabb, például egy másik helyiségben ültek volna le, az még elfogadható lett volna. Ez kb olyan, mintha a bokszolót edzés közben a ringben várná a nője miközben pofozkodik, ahelyett, hogy leülne egy székre a ringen kívül. Persze a stúdió hajnaláról van szó az igaz és hibákból tanulunk. Van pár fennmaradt Queen stúdiómunka a 70-80-as évekből, Freddie-nek hiába volt sok “udvarlója”, egyik sem kotnyeleskedett a banda körül felvétel közben, főleg nem dumált bele a hangmérnök dolgába. A többiek is otthon hagyták a családot erre az időre. Persze rendhagyó módon belefér, hogy megmutatják a hozzátartozóknak, hogyan dolgoznak, de hogy rendszeresen a stúdióban éljenek családi életet, miközben dolgoznak, az nem működőképes szerintem. Társfüggőség ez, nem egészséges kapcsolat.

15 bejegyzés megtekintése - 1-15 / 419