Kedves Látogató!

Esküvő

Ezen a címen hamarosan (2014 január) egy átfogó esküvői magazin indulesküvő szervező. Szeretnénk a szakmán belül egy olyan űrt kitölteni, melyre igen nagy igényt láttunk munkánk során.vőfély

Amellett, hogy a leendő pároknak segítünk eligazodni az aktuális esküvői trendek tengerén, ceremónia mesterötletekkel, tippekkel segítjük majd őket felkészülni a nagy napra, a szolgáltatói oldal felé is esküvői ruhanyitni kívánunk. Össze kívánjuk gyűjteni mindazon esküvői szolgáltatókat, akik valóban szívvel esküvői fotósés lélekkel a párokért dolgoznak és ügyfeleik elégedettek az elvégzett munkával.esküvői videó Ennek alapján az oldalra nem kerülhet fel bárki, a felvételi folyamatot több referencia zenekar esküvőreellenörzés, auditálás fogja megelőzni.

Ennek köszönhetően a leendő párok olyan szolgáltatók közül válogathatnak, akik már bizonyítottak és nem csupán bemutatott referencia anyaguk alapján meggyőzőek.

Miben lesz más ez az oldal a jelenlegiektől?

Részben jövőbeli, részben már megkötött megállapodásaink alapján az oldal olyan külső háttér támogatással fog rendelkezni, mely biztosítja az oldal megfelelő nézettségét és ezáltal nem csupán évi 1-2 érdeklődőt biztosít a csatlakozott szolgáltatók részére, hanem érezhető növekedést fog eredményezni

Szintén szakítunk a hagyományokkal és nem gazdasági alapon szervezzük a szolgáltatókat hanem kizárólag minőségi paraméterek alapján. Nem kérünk így se a bekerülésért, se a kiközvetített érdeklődőkért, megrendelésekért anyagi ellenszolgáltatást.

Az Esküvő.pro márkanév a jövőben egyet szeretne jelenteni a megbízható esküvői szolgáltató kifejezéssel. Ennek elérése érdekében jelentős erőfeszítéseket fogunk tenni.

Esküvoi fotós
Muszty-Dobay fórum
spacer
Regisztráció :: Bejelentkezés :: Elfelejtett jelszó

Belépés

Muszty-Dobay honlap - Gitározás / Gitár


Oldalak (48): Első 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Utolsó

avatar
superlac

felhasználó
hozzászólások: 390
#80225 - Elküldve: péntek, 2015. január 09. 21:55 - [adatlap]

Ismerem, többek között hallgatom is Dave Grohl (Nirvana dobos) alapította még a 90 es évek végén ha jól emlékszem. Az Everlong szám is nagyon jó tőlük Drop D-ben van : D


spacer
avatar
Francois

felhasználó
hozzászólások: 1843
#80224 - Elküldve: péntek, 2015. január 09. 18:23 - [adatlap] [email]

Nem tudom, ki mennyire ismeri és/vagy kedveli a Foo Fighters együttest és természetesen a zenéjüket, ám ettől függetlenül mindenkinek a figyelmébe ajánlom a (jelenleg az HBO csatornákon futó) az ő legutóbbi, 2014-es lemezkészítésükről szóló filmsorozatot, a Foo Fighters: Sonic Highways-t.  Ez nem egyszerűen egy nyolcrészes dokumentumfilm, hanem sokkal több annál:
A zenekar alakulásának 20. évfordulóját úgy ünnepelték meg, hogy a jubileumi új lemezük készítésének címén nyolc várost kerestek fel, és mindegyik városban egy-egy dalt vettek fel helyi zenészek közreműködésével.  De mindeközben bemutatják az adott város zenei történelmét-történetét, és rengetegen megszólalnak, zenészek, stúdió- és klubtulajdonosok, producerek, hangmérnökök, elmesélve a saját történetüket, ahogyan ők látták-látják az adott várost, illetve magát a zenét. 
Nagyon jó sorozat, amelynek külön érdeme, hogy feliratos, így mindenki számára érthető, viszont egyúttal gond nélkül élvezhető a szinte egyfolytában szóló zenei aláfestés, illetve érthető a (szinte már természetesen) nem teljesen szöveghűen fordított eredeti beszéd.  S mindegyik rész végén elhangzik az adott városban felvett nóta klip formájában.
Idézet Buddy Guy-tól Chicago-ból:
"Azt mondta az anyám, ne a legjobb legyek.  Csak addig legyek a legjobb, amíg a valóban legjobb elő nem kerül!"

Szerkesztve: péntek, 2015. január 09. 18:28

spacer
avatar
Francois

felhasználó
hozzászólások: 1843
#80223 - Elküldve: péntek, 2015. január 09. 18:14 - [adatlap] [email]

A gypsy-jazz együttesek olyanok, amelyekben ha nem is csak gitárok, ám általában csak húros hangszerek zenélnek, azaz a ritmusszekciót is ők képzik.

[Válasz a(z) #80212 hozzászólásra]

spacer
avatar
Dye

moderátor
hozzászólások: 7180
#80222 - Elküldve: csütörtök, 2015. január 08. 23:47 - [adatlap] [email]

... hm... igazad lehet...
Bár... én azon gondolkodtam, ki az a Certi, aki mindent fikál, dehát... te vagy a műszaki ember...


spacer
avatar
Coachman

felhasználó
hozzászólások: 870
#80221 - Elküldve: csütörtök, 2015. január 08. 22:28 - [adatlap] [email]

Dye ! A certifikál az meg az hengeres szar amibe régen a ruhákat szárították. ....de a törköly kicsapatására sem lehetett  rossz. hehehe

spacer
avatar
Dye

moderátor
hozzászólások: 7180
#80220 - Elküldve: csütörtök, 2015. január 08. 22:20 - [adatlap] [email]

... semmi gond zoukman... néha előfordul, hogy az ember nemes felindulásból csúnya szavakat használ
A kernel-t ismerem, a szomszédnak négy kutyája is futkározott ilyenben...
A szup-port meg nyilván egy jó leves-receptes oldal...


spacer
avatar
zoukman

felhasználó
hozzászólások: 148
#80219 - Elküldve: csütörtök, 2015. január 08. 21:33 - [adatlap]

Ez a support, certifikál és kernel lehet, hogy erős volt. Bocsánat...


spacer
avatar
zoukman

felhasználó
hozzászólások: 148
#80218 - Elküldve: csütörtök, 2015. január 08. 21:31 - [adatlap]

[OFF] Azért ne felejtsétek el, hogy a szerverek többségén Linux fut, és a méregdrága adatbáziskezelőket ezekre a Linux verziókra adják ki. Az más kérdés, hogy a Linux ugyan nyílt forráskódú, és ingyenes, de meghatározott verziókhoz már pénzért vehet a szerver üzemeltető supportot. És csak ezekre az operációs rendszerekre certifikálja pl. az Oracle a termékeit. Mellesleg az okostelefonokban futó Android is Linux kernelre épül, vagyis a közepében Linux dolgozik.
[ON]Jó ötlet a "jöjjünk össze valahol", csak valakinek fel kellene vállalni a megszervezést...


spacer
avatar
Dye

moderátor
hozzászólások: 7180
#80217 - Elküldve: csütörtök, 2015. január 08. 19:10 - [adatlap] [email]

Jóvanna... Fóka Mester...!!!

spacer
avatar
fokaur

felhasználó
hozzászólások: 874
#80216 - Elküldve: csütörtök, 2015. január 08. 18:32 - [adatlap]

Dye, igen, az Operával nem lehet a fórumon formázni a szöveget. Ez van. Attól még tisztellek ám! :D

spacer
avatar
Dye

moderátor
hozzászólások: 7180
#80215 - Elküldve: csütörtök, 2015. január 08. 18:15 - [adatlap] [email]

... ThomaDave... milyen okos ez a Jézuska! És hogyan választott? Ő is nyomja a rock&roll-t?!:)
Tényleg döbbenetesen olcsó ez a gitár, de én mindig azt mondom, hogy ha megfelel a célnak, akkor mi a francnak 2x vagy 3x annyit költeni.
Leld benne örömöd sokáig!

... Fókaúr...  Balinka óta felmerül ez az "összeröffenés" ötlet, és mindig a logisztikai problémákon akad el a dolog.
Az időegyeztetés a legkevesebb ahhoz képest, hogy a Fórumosok többnyire igen messze laknak egymástól, így csak az "ottalvásos", Balinka-szerű találkozás célszerű, hiszen maga az utazás a helyszínre is nem kevés időt és benzinpénzt emészt föl.

... Fókaúr... Tán az Opera miatt nem tudsz mostanában bold karaktert formázni? Chrome-mal pl. linkelni sem lehet a Fórumba...


spacer
avatar
ThomaDave

felhasználó
hozzászólások: 59
#80214 - Elküldve: csütörtök, 2015. január 08. 17:51 - [adatlap]

Sziasztok!
Karácsonyra kaptam egy Spider ST-111 gitárt és annak ellenére ,hogy nagyon olcsó egy elektromos gitárhoz képest meglepően jó! :D Teljesen jó ahoz a stílushoz amit én játszok(beat, rock n' roll, Illés számok). Dob mellé tökéletes egy 15 wattos erősítővel.

Azért írtam hátha valaki szeretne elektromos gitárt és nincs  túlsok pénze ez teljesen megfelel gyakorlásra! :)


spacer
avatar
fokaur

felhasználó
hozzászólások: 874
#80212 - Elküldve: csütörtök, 2015. január 08. 16:11 - [adatlap]

Pista91, semmi bajom a flash-sel, csak a Firefoxnál omlik össze néha, bár mostanában, ha néhányszor kényszerűségből használom, nem rosszalkodik. Én is használok Linux alapú cuccot, pl. az egyik e-book olvasóm olyan. A másik androidos. Semmi gond a Linux-szal, csak a tördelő-grafikusi munkában nem tudom használni.
 Dye mester (huncutul kiszedted a "mester"-t az előző hozzászólásomból, hehe), ugyan minek költenék egy új oprendszerre, ha ami van, az is tökéletesen működik? Majd ha esetleg veszek új gépet, akkor úgyis oprendszerrel együtt veszem, azon meg tuti 8-as lesz. Így voltam a laptoppal is anno, csak azon Vista volt gyárilag, ami a dizájnját kivéve elég ramaty volt, szóval tettem fel helyette XP-t.
 No, de mielőtt informatikai kerekasztallá OFFolnánk ezt a kedves muzikális és instrumentális fórumot, eszembe jutott valami. Jó volna egy kis örömzenekart csinálni. Mivel magam erősen, kétszer aláhúzva is amatőr vagyok, amatőr zenekarra gondoltam. Néha öszejönni zenélgetni, semmi extra ambíciók. No, persze, ehhez hely is kell (az időről nem is szólva)... Bár az elég fura zenekar, ahol mindenki csak gitározik. :)

[Válasz a(z) #80211 hozzászólásra]


spacer
avatar
pista91

felhasználó
hozzászólások: 21
#80211 - Elküldve: csütörtök, 2015. január 08. 15:26 - [adatlap]

@Dye, Fókaúr Abban egyetértek hogy sok Windosra megírt programnak nincs Unix-os alternatívája, és ez bizony sokakkat elrettent (és ezt írtam korábban is, hogy a Win-t nem lehet megkerülni), de ettől mint operációs rendszert nagyon nem szabad leírni. Ti nyílván még sosem használtatok hosszabb ideig valamilyen értelmes Linux alapú oprendszer (és ez nem baj amúgy), de nem véletlen hogy a hálózati eszközök 90 százalékán Linux fut (így pl a Ti routerteken is). Ha valaki egész életében Win-t használ és berakják egy Linux-os gép elé akkor nyílván kitépí a haját (így volt ez velem is anno), de több éves használat után bizony látszanak a markáns előnyei. Pl: a frissítések után nem kell újraindítani, nem kell rá vírusírtó, sokkal de sokkal hatékonyabb az erőforrás felhasználása mint a Windows-é. Lehetőséged van több asztal párhuzamos használtára, amit a microsoft még mindig nem bírt megoldani.
Amik nekem az egyetemen kellenek programok azok gond nélkül futnak (nyáktervező programok, Matlab, Wolfram Mathematica, Xilinx Ise), pedig ezek is drága kereskedelmi szoftverek.
Nyílván le kellett mondanom a Microsoft Office gyönyöreiről és helyette Open Office-t használok, viszont kaptam egy atombiztos rendszert amit nem kell évente újratelepíteni. Ez nekem egy működő kompromisszum.

Ennyi erővel az Apple OS X-ét is szidhatnánk, az is ugyanúgy UNIX alapú mint a Linux...annak minden előnyével és hátrányával együtt.

Na ne értsétek félre, nem akarok senkit sem "megtéríteni", nyílván nem mindenkinek van ideje-türelme Linux-szal szórakozni Smile Na, nem is offolnám tovább a fórumot, csak ezt gondoltam azért még leírom. 

 @Csipet mintha tegnap lett volna egy hozzászólásod amiben azt írtad hogy Mintet használsz, ez mára már valamiért eltűnt. Az a jó dolog hogy a Mint az Ubuntuból nőtt ki, az Ubuntu meg a Debianból, szóval ha találtok a nyomtatódra valami régebbi Debianos drivert az nagy valószínüséggel futni fog Minten is!

@Fókaúr ha sok gondod van a flash-sel akkor próbáld meg a videókat HTML5-tel lejátszani, az nagy valószínüséggel megoldja a gondjaidat. További infó itt.

Szerkesztve: csütörtök, 2015. január 08. 15:47


spacer
avatar
Dye

moderátor
hozzászólások: 7180
#80210 - Elküldve: csütörtök, 2015. január 08. 13:51 - [adatlap] [email]

... Fókaúr... érdekes, mielőtt feltettem a w 8.1-et, a fórumokon mindenki csak ezzel a hidegburkoló felülettel foglalkozott.
Ez baromság, hiszen a fölpakolás után csak 2-3 katt, és a jó öreg régi XP-s felülettel indul a w8, már nem is emlékszem arra a csempés, okostelós, koppintgatós izére, ami csak egy opció azoknak, akik ezt szokták meg a tableten meg az érintő-képernyős cuccokon.
Viszont... azóta hozzá sem kell nyúlni, minden frissítést, rendrakást, defragmentálást a háttérben, észrevétlenül csinál, nagyon okos, kényelmes program.
Nekem meg az a lényeg, hogy EGYÁLTALÁN ne kelljen foglalkozni az op-rendszerrel.


spacer
avatar
fokaur

felhasználó
hozzászólások: 874
#80209 - Elküldve: csütörtök, 2015. január 08. 13:11 - [adatlap]

A Win7-tel semmi baj, eddig ez a legstabilabb oprendszer, amivel találkoztam. A Firefox nekem meg - szinte egy időben - az XP-s laptopomon is rosszalkodik. Mivel alapból mindkét gépen jól fut minden a Firefox kivételével, ezért az egy böngészőért nem húzom újra őket. A Win7-en amúgy egyetlen gond a Firefox-szal, hogy az Adobe flash bővítmény gyakran összeomlik. Nem szedtem le a gépről, mert ha pl. linkelni akarok ide, akkor azt csak Firefoxban tudom megtenni. De legtöbbször - mint most is - Operával operálok. :) A nyolcas vindóz nekem nem tetszik valamiért, ez a csempés megoldás sem jön be nekem, talán szakmai ártalom, mivelhogy alapból burkoló vagyok. :D

[Válasz a(z) #80208 hozzászólásra]


spacer
avatar
Dye

moderátor
hozzászólások: 7180
#80208 - Elküldve: csütörtök, 2015. január 08. 13:00 - [adatlap] [email]

... Fókaúr... a win7 lehet a gond, bár Francois esküszik rá...
Én inkább átugrottam a Vista-Win7 dolgokat, és XP-ről mentem w 8.1 - re.
Ha az XP-n akadozik a flash, kb évente, másfél évente újrahúzom, persze az sp3-mal együtt.
A Microsoft tisztességesen segít, föltesz minden a megszűnésig megjelent frissítést.

Igen, a Linux nem a semi-komoly programokra való. Nem is lehet INGYEN ilyen drágán kiagyalt cuccokat adni.
Temérdek gógyit és sokéves team-melót ölnek bele egy Photoshop-ba, Steinberg Cubase zeneszerkesztőbe.
Hogy csinálnának már ingyér Linux-verziót?!


spacer
avatar
Francois

felhasználó
hozzászólások: 1843
#80206 - Elküldve: szerda, 2015. január 07. 21:51 - [adatlap] [email]

Az Audacity egészen jó kis stúdióprogram ahhoz képest, hogy valóban ingyenes, magyar nyelvű, s eléggé egyszerű a használata.  Szerintem.

[Válasz a(z) #80205 hozzászólásra]

spacer
avatar
tomem

felhasználó
hozzászólások: 185
#80205 - Elküldve: szerda, 2015. január 07. 21:19 - [adatlap] [email]

A Windowsra írt stúdióprogram nem fut csak úgy linuxon. Wine segítségével esetleg, de nem lesz 100(százalék)-os vele. Vannak linuxra írt programok (nevezzük stúdióprogramnak) de ezek nem hiszem hogy profi felvételre, keverésre alkalmasak lennének. Persze lehet, hogy otthoni használatra jó. Az Apple masinák meg elég drágák.

Igaz, Én soha nem studióztam, sem linuxon, sem Windowson, de úgy gondolom a linux le van még maradva egy kicsit.

Amit így hirtelen találtam a neten az az Audacity. Hogy ez menyire studióprogram, azt döntse el az aki használja. Kinek mik az igényei.

[Válasz a(z) #80204 hozzászólásra]

Szerkesztve: szerda, 2015. január 07. 21:21


spacer
avatar
Francois

felhasználó
hozzászólások: 1843
#80204 - Elküldve: szerda, 2015. január 07. 20:53 - [adatlap] [email]

Urak!  Nekem is sokan dicsérték-dicsérik a Linuxot, ha viszont valaki hangfelvételt (is) akar készíteni, akkor nem árt tudnia, hogy a legtöbb ilyen-olyan szintű stúdióprogram nem biztos, hogy elfut rajta!  Inkább csak Vindózon!  Ha pedig még komolyabban akar valaki stúdiózással foglalkozni, akkor gondolkodjon el egy Mac-en.  Ha jól tudom.


spacer
avatar
Francois

felhasználó
hozzászólások: 1843
#80203 - Elküldve: szerda, 2015. január 07. 20:50 - [adatlap] [email]

Ahoy Captain Swordfish!  Természetesen nem jár hozzá, csak azért raktam fel az erősítővel közös képet róla, mert úgy gondoltam, a gitárból azért sejthető, hogy nem torzítós metállal kopp hangerőn gyilkoltam egész eddig az erőlködőt.  De mivel sejtettem, hogy lesz olyan, aki majd esetleg komolyan is megkérdezi ezt, a hirdetés végére oda is írtam zárójelben.
Cool


[Válasz a(z) #79714 hozzászólásra]


spacer
avatar
Dye

moderátor
hozzászólások: 7180
#80202 - Elküldve: szerda, 2015. január 07. 19:38 - [adatlap] [email]

.. Coachman... jó helyen kapisgálsz! De... hadd a francba a nagyarcú "szakembereket".
Ilyen a Digi gazdálkodása. A kuncsaft meg csak szívjon... Karácsonykor ...


spacer
avatar
Coachman

felhasználó
hozzászólások: 870
#80201 - Elküldve: szerda, 2015. január 07. 19:18 - [adatlap] [email]

Dye ! Én tudom mi lehet ....... vagy a monitor LG vagy közel van a router ! :)  Pont tegnap láttam az egyik utcában az oszlopon szerelni a Digi "specialistámat". :) Gondoltam, szólók neki hogy a nálam nagy keservesen kicserélt modemet ne adják oda másnak, mert azóta makulátlan a rendszer nálunk.
.....de aztán úgy voltam, hogy szarok rá.


spacer
avatar
Dye

moderátor
hozzászólások: 7180
#79721 - Elküldve: szerda, 2015. január 07. 17:20 - [adatlap] [email]

... pista91 & fókaúr... nemigen értem ezt a Firefox-szemetelést...
Win 8.1 Pro és XP van két gépen, de soha még nem volt gondom vele.
Lehet, hogy ti titokban valami gonosz, imprelista oldalakat látogatgattok?!....:)


spacer
avatar
pista91

felhasználó
hozzászólások: 21
#79720 - Elküldve: szerda, 2015. január 07. 16:53 - [adatlap]

@Csipet Én személy szerint évek óta kizárólag Linuxot (Kubuntu) használok és meg kell mondjam, sosem volt gondom a nyomtatókezeléssel. Az oprendszer driverei eddig szerencsére még minden nyomtatót kezeltek amivel dolgom akadt, a speciális funkciókat nyílván nem, de nyomtatás-scannelés gond nélkül működött.
Nem tudom milyen Linux disztribúciót használsz, de biztosan letölthető rá valami álltalános nyomtató driver. Én Linux ügyileg kevésbé tapasztaltabbaknak az Ubuntut szoktam ajánlani, az minimális számítástechnikai tudással is használható (ami sok disztribúcióra nem mondható el). Sajnos a Windows megkerülhetetlen, nekem is fel van telepítve, de szerencsére nagyon ritkán kell csak elindítanom.

@Fókaúr Nem tudom pontosan mire gondoltál azzal hogy a Firefox és a Chrome instabil és tele szemeteli a géped, de ha a mindenféle böngészőbe beépülő és onnan kiírthatatlan toolbarokra, kiegészítőkre és vírusokra gondoltál akkor ajánlom figyelmedbe a Spyhunter nevű programot! Van belőle ingyenes próbaverzió, de érdemes egy teljes verziót letölteni (szerintem azt mindenki tudja hogy honnan lehet ezt megtenni...) Ha futtatod akkor érdemes a rendszert csökkentett módban elindítani.


spacer

Oldalak (48): Első 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Utolsó

Muszty-Dobay honlap - Gitározás / Gitár


Friss hírek     Kezdőlap    Játékok     Esküvői fotós