Kedves Látogató!

Esküvő

Ezen a címen hamarosan (2014 január) egy átfogó esküvői magazin indulesküvő szervező. Szeretnénk a szakmán belül egy olyan űrt kitölteni, melyre igen nagy igényt láttunk munkánk során.vőfély

Amellett, hogy a leendő pároknak segítünk eligazodni az aktuális esküvői trendek tengerén, ceremónia mesterötletekkel, tippekkel segítjük majd őket felkészülni a nagy napra, a szolgáltatói oldal felé is esküvői ruhanyitni kívánunk. Össze kívánjuk gyűjteni mindazon esküvői szolgáltatókat, akik valóban szívvel esküvői fotósés lélekkel a párokért dolgoznak és ügyfeleik elégedettek az elvégzett munkával.esküvői videó Ennek alapján az oldalra nem kerülhet fel bárki, a felvételi folyamatot több referencia zenekar esküvőreellenörzés, auditálás fogja megelőzni.

Ennek köszönhetően a leendő párok olyan szolgáltatók közül válogathatnak, akik már bizonyítottak és nem csupán bemutatott referencia anyaguk alapján meggyőzőek.

Miben lesz más ez az oldal a jelenlegiektől?

Részben jövőbeli, részben már megkötött megállapodásaink alapján az oldal olyan külső háttér támogatással fog rendelkezni, mely biztosítja az oldal megfelelő nézettségét és ezáltal nem csupán évi 1-2 érdeklődőt biztosít a csatlakozott szolgáltatók részére, hanem érezhető növekedést fog eredményezni

Szintén szakítunk a hagyományokkal és nem gazdasági alapon szervezzük a szolgáltatókat hanem kizárólag minőségi paraméterek alapján. Nem kérünk így se a bekerülésért, se a kiközvetített érdeklődőkért, megrendelésekért anyagi ellenszolgáltatást.

Az Esküvő.pro márkanév a jövőben egyet szeretne jelenteni a megbízható esküvői szolgáltató kifejezéssel. Ennek elérése érdekében jelentős erőfeszítéseket fogunk tenni.

Esküvoi fotós
Muszty-Dobay fórum
spacer
Regisztráció :: Bejelentkezés :: Elfelejtett jelszó

Belépés

Muszty-Dobay honlap - Gitározás / Gitár


Oldalak (48): Első 1. 2. 3. 4. 5. 6. Utolsó

avatar
superlac

felhasználó
hozzászólások: 390
#80972 - Elküldve: csütörtök, 2015. január 15. 15:25 - [adatlap]

ezt most nem teljesen értem :D Gondolom arra gondolsz hogy késel az akkord lehúzás közben. Ha ez a probléma akkor ne aggódj mindenki így indult, előbb utóbb már rááll a kezed és menni fog a gyors váltás is. Ha lassabban rögződik be a váltás akkor lassíts a tempón. BPM lejjebb egy picit és kész. Nem kell mindent egyből 120-as BPM-el játszani :D Szépen lassssssan gyakorold aztán majd gyorsítod tempót de az elején mivel kezdő vagy még te is szép kis léptékkel lassabban játszva gyakorolj és meglátod hogy lesz boldogság : D

[Válasz a(z) #80971 hozzászólásra]


spacer

Bogaar

felhasználó
hozzászólások: 5
#80971 - Elküldve: csütörtök, 2015. január 15. 13:32 - [adatlap]

Sziasztok!

Új tag vagyok itt. A gitár már egy ideje megvan, de komolyabban most kezdtem tanulni. Lehet hogy hülye kérdés, de az nem baj hogy a D-dúr akkordot csak úgy tudom lefogni, hogy nem nyomom le egyszerre a három húrt?

Szerkesztve: csütörtök, 2015. január 15. 13:59


spacer
avatar
superlac

felhasználó
hozzászólások: 390
#80970 - Elküldve: szerda, 2015. január 14. 23:50 - [adatlap]

YEP én is egyet értek a mösterrel. Annó én is úgy indultam hogy nem tudtam énekelni gityózás közbe akkor jött az sok gyakorlás után hogy megtanultam gitározás közbe, folyamatos lett a pengetés stb, de nem igazán szerettem maximum "besegítettem" ha tudtam. Most meg már megy hajnaltól mikulásig. Úgymond megjött az "önbizalom" és most már én is merek énekelgetni, ahol tudok nyomatom. No persze ez nem jelenti azt hogy profi leszel egyből. Én amondó vagyok hogy énekelj csináld hátrébb nem kerülsz tőle, ez csak a javad szolgálja és fejlődéshez vezet : )

[Válasz a(z) #80969 hozzászólásra]


spacer

Belovary

felhasználó
hozzászólások: 29
#80968 - Elküldve: szerda, 2015. január 14. 11:19 - [adatlap]

Dye: Köszönöm! Nem is igazán vádolás, csak tudod jönnek, hogy ilyen gagyi hanggal, meg mi ez a kaki, na meg a szokásos X-Faktor beszólások... Persze tudom kezelni, csak már mondták, hogy ez ismerős, csak a szöveget írtam át. Sajnos a húr, meg a kedves kiszolgálásért 5€-t kellett perkálnom! Vicces, nem? :) Biztos sűrűn fogok visszamenni oda. A csontra visszatérve... szóval az le van ragasztva mint atom. Azt nem is merném piszkálni, mármint az alá betenni valamit. A kis vájatba beletömni valamit sem egyszerű, olyan vékony, hogy még a gyógyszeres papírral is bénáztam vagy 20 percet. Ha ilyen megoldást eszközölök az végleges megoldás, vagy mindenképpen forduljak szakihoz majd?

csaba73: Nagyon köszönöm, hogy megtiszteltél a véleményeddel! Lehet velem van probléma, mert amiket írtál, úgy gondolom, hogy nem hogy sértő, de még jól is esett! Komolyan! Félre ne értsél, és remélem nem fogalmaztam úgy, hogy más is azt gondolja, hogy én kritikát, véleményt szerettem volna kicsikarni itt a társaságból. :) Alig mertem ide belinkelni, na meg feltölteni akárhová is, ugyanis van önkritikám. Sőt, túl sok is. :D Számomra a hangom elég gáz, a gitártudásom szinte nulla, és a szöveggel kapcsolatban is teljesen igazad van. Számomra igen nehéz volt, mivel a dallam benne volt a fülembe, és azt kellett szöveggel kitöltenem. Ráadásul szokásomhoz híven majdnem az utolsó pillanatokban "dobtam" össze, így tüdőgyulladás közepette gyakoroltam, énekeltem, és amikor előadtam az emberek előtt, még akkor is köhögtem. Ultra gáz volt. :) A felvételen hallható hangot, már a munkahelyemen vettem fel, és hallani is a kocsik zaját, bár nem mintha a hangom egy fokkal is jobb lenne. :D De nem mentség a betegség, vagy a kapkodás, hiszen lett volna előtte is időm, csak ó még messze van. :) Sok helyen én is érzem, hogy fel kell gyorsítani a szöveget, hogy beleférjen, de lehet majd javítgatok rajta, de lehet így kerek, így szép, az első dalom... Ha lehet annak nevezni... :D Még egyszer köszönöm!


[Válasz a(z) #80957 hozzászólásra]

Szerkesztve: szerda, 2015. január 14. 11:32


spacer
avatar
Dye

moderátor
hozzászólások: 7180
#80967 - Elküldve: kedd, 2015. január 13. 10:01 - [adatlap] [email]

Egy kis érdekesség:

1969-ben a Beatles a Sárga Tengeralattjáró után Stanley Kubrick-kal (Űrodüsszeia) akarta megcsinálni a Gyűrűk Urát.

  • Paul McCartney mint Frodó;
  • John Lennon mint Gollam;
  • George Harrison mint Gandalf;
  • Ringo Starr mint Samu.


spacer
avatar
Dye

moderátor
hozzászólások: 7180
#80966 - Elküldve: kedd, 2015. január 13. 09:49 - [adatlap] [email]

... Topi... "Szól a Csikágó!"... hehe
Csak az a visítós Peter (et)Cetera ne zavarna bele a képbe.
Volt már ilyen a Süsü-dallal is, igaz, hogy ott az eredeti egy nálunk egyáltalán nem ismert jazz-zenész száma volt a "forrás".
A 70-es években egyáltalán nem jutott be nyugati, "imprelista" zene Magyarországra, csak a legnagyobb slágerek a Szabad Európából.
Így a magyar hallgatók egyáltalán nem vehették észre, hogy mennyit lapátolnak össze egyes itthoni szerzők az ilyen-olyan úton beszerzett kinti számokból. Kincsesbánya volt.
A legcikibb azért a "Tölcsért csinálok a kezemből" - "Obladi-Oblada" eset volt...


spacer
avatar
csaba73

felhasználó
hozzászólások: 694
#80965 - Elküldve: kedd, 2015. január 13. 08:47 - [adatlap] [email]

Belovary... Már észrevettem, hogy ha "bedobok a közösbe" egy jól sikerült nótát, azt szívesen kritizálják, dicsérik az itteni klubtársak... Ha valami rosszul, vagy nem annyira jól sül el, arra nemigen reagál senki. Esetleg Mye, és Dye ír egy pár biztató szót.  Volt nekem ilyen is, olyan is... Szóval, ha már kritika kell... Nagyon nagyra értékelem a törekvésed, és azt, hogy az édesanyádnak ennyi ember előtt elénekelsz, gitározol egy dalt, és férfiasan bevallom, meg is hatódtam kicsit. De... Nekem valahogy "túlzsúfolt erőltetett itt-ott a szöveg. Be van tuszkolva egy-egy szó... Ez eléggé zavaró.
A hangod... Hát hallható, hogy nem vagy képzett énekes... Lehet, hogy magasabban, vagy mélyebben kellene énekelned. Lehet nem ártott volna egy capo. Nem tudom, nem értek hozzá. Ne érts félre, nem bántani akarlak, de ha már hozzászólást szerettél volna, hát én hozzászóltam. :-)
Más... A múltkor kipróbáltam pár gitárt egy hangszerboltban. Százvalahány ezer forintos gitárnál berezonált a vékony e , mikor a 12 bundnál matattam. Belenéztem, (mint ahogy megnézünk egy egyenes deszkát) és egyszerűen gyárilag gagyi volt. Szóval, naon oda kell figyelni a gitárvásárlásnál, és megpróbálni rajta játszani minél több dolgot.


[Válasz a(z) #80234 hozzászólásra]


spacer
avatar
Dye

moderátor
hozzászólások: 7180
#80964 - Elküldve: hétfő, 2015. január 12. 23:21 - [adatlap] [email]

... hát igen... nagyon eredeti... a nagyon elhivatottan önmegvalósító címlaptervezők már évszázadok óta féktelen önkifejezési vágyat éreznek, hogy violinkulccsal hívják föl a figyelmet arra, hogy a megjelölt anyag az bizony valami zenével kapcsolatos dolog.

spacer
avatar
zoukman

felhasználó
hozzászólások: 148
#80963 - Elküldve: hétfő, 2015. január 12. 22:34 - [adatlap]

Mondom én, hogy a jogdíjon fogjuk gennyesre keresni magunkat :) amit ráadáasul az MMA pályázati pénzből fizettünk be... Mit nekünk járulék, szja, miegymás...

Igen, a borító így kicsit féloldalra húz... De legalább van hely dedikálni, csak jó vastag filctoll kell hozzá... Mondjuk a violinkulcstól már nagyon el tudtam volna tekinteni, mert az nem a kreativitás nonplusultrája.

Szerkesztve: hétfő, 2015. január 12. 22:37


spacer
avatar
Dye

moderátor
hozzászólások: 7180
#80962 - Elküldve: hétfő, 2015. január 12. 21:54 - [adatlap] [email]

... hehehe... díszes egy táraság!
Azért a stúdiós ház lefoglalása előtt arra is gondolj, hogy a CD-jogdíjat le kell adózni-járulékozni, ez kb 50 százalékot visz el.
Ja, a borító... hát igen... a daloskönyvön arányos, középsúlyos az összbenyomás, a rajz is egyszerűbb, nem olyan zsufi mint a CD-n,
de nekem azért nem tetszett igazán, mert szinte üresen, elegánsan könnyű a baloldal, és az a nehéz, színgazdag kép szinte jobbra dönti az összképet.
Node---- nem emiatt kell agódni, hanem inkább a tetves terjesztés miatt.


spacer
avatar
zoukman

felhasználó
hozzászólások: 148
#80961 - Elküldve: hétfő, 2015. január 12. 20:47 - [adatlap]

Dye! Momentán egy hatlakásos társasházban lakunk, és az egyik szomszéd már este nyolc után hápog egy ukulelére is. De majd legközelebb külön hangszigetelt stúdós lakást veszünk. Már csak a pénz kell hozzá. De az sem gond, mert most a busás jogdíjbevételekből annyi lesz, hogy...

Persze igaz, ennyi embert már egy koncertre se egyszerű összeterelni. Meg is kaptam a fejmosást, hogy biztos azért nem halad a stúdiómunka, mert megalomán módon nagyzenekarra hangszereltem :)

Ja, a legnagyobb fiunk trombitálni tanul, hogy családon belülről meg tudjuk oldani a kérdést. (A lemezen a tanára fúj, aki egyébként a próbateremnek használja a stúdiót, mivel ő is társasházban lakik.) Most már csak a másik két fiút kell orientálni valamerre (reménytelen); pl. szinesítésnek jól jönne egy tangóhermonyika időnként. És persze a középső fiú énekel a lemezen. A klarinétos hölgy fia marimbázik, csak épp nem volt időm beleírni valamibe egy kis szólamocskát neki.spacer
avatar
Dye

moderátor
hozzászólások: 7180
#80960 - Elküldve: hétfő, 2015. január 12. 20:14 - [adatlap] [email]

... zoukman... hát igen. 600 óra. De lehetett volna ezer is.
Akkorát fordult már a világ, hogy a legtöbb zeneszerzőnek van saját stúdiója, így szinte bármennyit matathat.
Csak egy jókezuű, jófülű technikus kell talán, aki összeteszi a sávokat.
A keverést meg megint a zeneszező diktálja.
Látod, neked is van ZOOM-od, géped, hangszerkesztő programod.
Mi éjjel vettünk föl szinte mindent, mikor a gyerek aludt, kivéve a hangos banjot, hegedűt.
Viszont, mi csak ketten voltunk a projectre, vagyis minden vokálra, minden hangszerre, neked egyeztetned kellett volna a próbafelvételekhez másokkal. Ha nagy ritkán be akartunk venni a felvételbe akár csak egy embert is, jöttek a tetemes egyeztetési-, npo meg a finanszirozási gonmdok.
Ezért kell megtanulnotok trombitálni, fuvolázni. ... hehe
Madame Whistle meg annyi sávra hegedülhet, amennyire csak akar.


spacer
avatar
zoukman

felhasználó
hozzászólások: 148
#80959 - Elküldve: hétfő, 2015. január 12. 19:25 - [adatlap]

Dye! Pici pont olyasmit mond ebben az interjúban, hogy "a Rutinglitang készítésekor hatszáz óra volt a felvételi idő". Nekünk meg az egészet 30 óra alatt kellett abszolválni, különben elúszik a támogatás :) No nem is lett olyan... csak emilyen.

Az előregyakorlás jó lett volna (gép is van, audacity is van, zoom h1 is van) ha nem lenne otthon három gyerek 9-től nem egész 2 évesig. Így azonban esély sincs rá.

Ismered a viccet: nálunk mindig enyém az utolsó szó; egészen a falig?


spacer
avatar
Topi

felhasználó
hozzászólások: 367
#80958 - Elküldve: hétfő, 2015. január 12. 19:24 - [adatlap] [email]

Ha már Presser...


spacer
avatar
Dye

moderátor
hozzászólások: 7180
#80957 - Elküldve: hétfő, 2015. január 12. 19:07 - [adatlap] [email]

... zoukman... kezdek félni ettől a füttyös SuperLady-től!!!... hehehe
Van neked szavad otthon?...

Éppen a legelső számnál éreztem, hogy mintha egyszerre lett volna felvéve, és ráfújt volna a szólista, ezért zötyüg, vagyis csúszik az alap.
Ugye milyn agykiszívó egy ilyen studio-session?
Mi roppantul szerettük, viszont az tény, hogy otthon előre kigyakoroltuk az összes rájátszást az itthoni 4 aztán 8 sávos magnóval, így a drága stúdió-idő inkább a precíz szöszölésekkel telt el.
Egy egyszerűbb hangszerelés fölvétele így csak 3-4 óra volt.
Érdekes, hogy említed PresserPicit... Ő egészen máshogy dolgozott, a stúdióban találgatgta ki a hangzásokat, a hangszerelést.
Mint Nagy Név, szinte korlátlan súdió-időket kapott.
Egyszer a szomszéd stúdióban melóztunk, közben át-átnézegettünk, hogy mit csinál.
Mi 6 órát kaptunk pár nótára, mire végeztünk, Pici még mindig ugyanannak a számnak a szinti-hangjaival matatgatott egyedül, a banda aznapra berendelt tagjai csak kávézgattak-cigizgettek a büfében.

... Belovary... nem tudom, ki volt az a nagyarcú, aki plágiummal vádolt meg.
Mi azért sok tízezer dalt hallottunk már, amikre úgy emlékezik is az ember.
A tiéddel semmi gond ilyen szempontból. Tipikusan a kezdő dalszerzők metódusát követted, vagyis nem egy dallamot találsz ki, hanem egy néked tetsző akkordmenetet. (pl. most  Em-F-G-D...)
Ezután a dallam már jön magától, hiszen a füled eleve az akkordokban szereplő hangok felé húz, nem egy előre kitalált dallamot énekelsz, hanem az akkordokban szereplő hangokat.

Ez az E1-húros sztorid meg kész röhej! Az a barom ott a boltban nem szakember volt, hanem egy nagypofájú sarlatán.
Remélem nem fizettél sokat, egy E1 húr cca 0.7€.
Ha lefogásban zörög, akkor hiába emeled meg a fölső nyerget.
Talán írtam már akkor, hogy EMELD MEG A LÁBAT egy, a kis műanyag-csont alá, a vájatba betett, éles késsel félbevágott-megfaragott gyufaszállal.


spacer
avatar
zoukman

felhasználó
hozzászólások: 148
#80956 - Elküldve: hétfő, 2015. január 12. 17:16 - [adatlap]

Épp tegnap olvastam egy elég friss Presser Gábor interjút... Az egészet érdemes elolvasni. Van benne egy érdekes mondat: "Mi, zenészek vagyunk az egyetlenek, akik a munkavégzés közben nem hallgathatnak zenét..."


spacer

Belovary

felhasználó
hozzászólások: 29
#80234 - Elküldve: hétfő, 2015. január 12. 13:46 - [adatlap]

Sziasztok!
A korábban belinkelt dalomra, amit szerintem csak Dye hallott és látott :) valaki megjegyezte, hogy loptam. Na mondom megint egy jóakaró, de elképzelhető, hogy a dallam az már létező valamilyen formában, hiszen a fülembe volt egy jó ideje. Kapom az ívet rendesen, hogy ilyen-olyan, de nekem úgyis Anyám volt a fontos, Ő meg odavan tőle. :) Amúgy én nem ismerek fel benne ismert dalt, esetleg ti? Bár nem árulom, nincs albumom, így nem hiszem hogy lehetne belőle gond ha mégis... 
https://www.youtube.com/watch?v=r9zFSikqWkc&list=UUr_FrRwGDx0TtQSb-9mqkkw

Más... írtam már, hogy az E1-es húrom berezonál, és hogy tettem egy ilyen gyógyszeres fémes papírt a csont mélyedésébe, ami ideiglenesen működött is. Aztán eltűnt a papír, gondolom megette a húr :) aztán gondoltam az itt említett ragasztós játékkal próbálkozom, de jobban szemügyre véve a csont bemélyedését, mikroszkóppal kéne dolgoznom vele... :D Úgy döntöttem, inkább nem állok én neki, nehogy a végén még nagyon legyen a baj, így inkább elvittem szaküzletbe. Mivel Salzburgban élek, esélytelen volt visszavinnem ahol vettem, mert úgy 520km ide :D így hiába fél éves a gitár, gondoltam ennyit megér. Az üzletben rengetegen voltak, kivártam a sort, mondtam a szakinak mi a pálya, erre a pengetésemet kezdte el magyarázni, hogy biztos nem lefelé, hanem befelé pengetek, mert ez így jó. Mondom oké, én béna vagyok, de ennyire azért nem, engem zavar ahogy berezonál. Feltett egy húrt, amolyan vadállat gyorsan, megpengette, ennek semmi baja. Átvettem tőle, elkezdtem pengetni, 1-es bund, és még a hülye is hallotta, hogy ez így nagyon nem kóser. Erre, aham, tényleg, akkor állítani kell, és már tekergette is a csavart a nyakon. Közben kérdezi, hogy új a gitár, mert az új gitároknál előfordul. Mondom hááát augusztusban vettem, de gondolom azért nem akkor készítették. Akkor használni kéne többet, mert az is baj. :D Mondom oké, hogy nem nyomatom napi 2-3 órát, de azért minden héten több alkalommal is használom. Erre mondja, na most sem jó, de állítgassam aztán majd beáll. Visszaadta, úgy hogy be sem hangolta (oké ez nem olyan nagy dolog) de cafogott a húr, mivel nem csípte le, vissza sem rakta a tokba, nekem kellett ott a pulton bénázni, miközben elhívott vagy 5 méterre, hogy ott kell fizetni. Tele az üzlet, mondom, nem nagyon kéne otthagyni a gitárt, felkapja valaki, aztán annyi. Szóval nagy csalódás volt, mert a végigcipeltem a gitárt a fél városon, ennyi erővel gyorsba vettem volna egy húrt, azt kész. Most hogy kipanaszkodtam magam, még mindig nem igazán tudom, hogy mit is kéne csinálnom, mert ahogy olvastam a honlapon is, ezek az ideiglenes megoldásokkal azért nem kéne hosszú ideig játszani, inkább szakembernek kéne megnéznie. Na, ez volt a szakember... :)


spacer
avatar
fokaur

felhasználó
hozzászólások: 874
#80233 - Elküldve: hétfő, 2015. január 12. 11:28 - [adatlap]

Zoukman, gratula a CD-hez, igazi békebeli kultúr-hangulata van. Nekem leginkább a "Kél már a Hold" ízelítője tetszett.

spacer
avatar
zoukman

felhasználó
hozzászólások: 148
#80232 - Elküldve: hétfő, 2015. január 12. 07:40 - [adatlap]

Dye, köszönjük szépen a pozitív kritikát! A lemezre az MMA-tól pályáztunk pénzt (pontosabban Deák-Sárosi Laci költő barátunk intézte a lemez ügyeit, mi csak a zenét csináltuk), megkaptuk kb. a harmadát-negyedét. Ezután jól elszórakoztuk az időt, míg sikerült megtalálnunk egy igazán nem drága stúdiót. Valamint próbáltuk összeterelni a zenészeket, ami végül is lehetetlennek bizonyult.

Az első felvételnél még egyben próbáltunk felvenni mindent, de azt a 2-3 órát ki is lehetett dobni. Aztán a gitáros Zsolóval bementünk, és öt óra alatt feltoltuk a teljes gitár/ukulele alapot. Innen már jöhettek egyesével a többiek. Volt olyan hogy reggeltől estig ültem a stúdióban és 2-3 órás váltásban jöttek a zenészek.

Mivel az MMA-nál csak 2014-es számlákkal lehet elszámolni, így sok időnk nem maradt. Nem egész 30 óra felvétel. Lehetett volna még 30, mert azért maradt benne hiba rendesen. A masterelésnél az elején ültem le Simon Sanyival, és jegyzeteltük, hogy mit, hogyan szeretnék. Aztán a kész anyagot halgattuk két napig, és irogattuk, hogy hol kellene az arányokon változtatni, ami alapján még pár órát reszeltünk a dolgokon. A master így is csak a két ünnep között állt össze, és utolsó pillanatban toltuk át a lemezgyártónak.

A borító  olyan lett, amilyet a költők szerettek volna... Én mást is el tudtam volna képzelni. Bár az is igaz, hogy ez verses / kottás daloskönyvként már megjelent korábban, és ahhoz igazodott a borító.

Ha neked kisebbségi érzésed lenne Réka után énekelni, akkor én mit szóljak??? Egyébként azt a füttyöt is Réka követte el :)

Szerkesztve: hétfő, 2015. január 12. 07:46


spacer
avatar
Dye

moderátor
hozzászólások: 7180
#80231 - Elküldve: vasárnap, 2015. január 11. 13:26 - [adatlap] [email]

... huuu Zoukman tesó... ezt jól odatettétek!
Kétszer végighallgattuk az összeállítást, roppant kellemetes az összbenyomás!
Gondolom a master-keverésbe rendesen beleszóltatok, nem jó a végét kizárólag a technikusra hagyni,
így nincs túlvizezve, "túlsztereózva", csak pár harsányabb fúvós szólóhangszerből vettünk volna vissza kicsit, azok hátrébb téve is dominálnak.

A lényeg persze a zene, amin hallatszik a sokféle stílust hallgató zeneszerző (?!) érzékenyége.
Van itt szerb, kelta, breton, középkori, a csurákosban kis Közel-Kelet és némi "touch of Kaláka".
A hangszerek kifejezetten profi kezekben vannak, és csak az első számban érezhető némi késés, "zötyögés" a szólóhangszerhez képest.

Akárhogy is nézzük, nekem kissebbségi érzésem lenne Réka után énekelni, ő annyira tisztán, egyenesen csilingel  minden lágéban, hogy utána megszólalni... nehéz lenne... hehe
Akkor okés, mikor ő énekli az alsó szólamot, így nincs akkora távolság köztetek.
Azt a füttyöst meg kifejezetten irigylem... mintha egy profi hangszer lenne...

Az "Álomjáró" cím is ütős, már csak egy jó borító kell...
GRATULÁLUNK! ----


spacer
avatar
zoukman

felhasználó
hozzászólások: 148
#80230 - Elküldve: szombat, 2015. január 10. 21:58 - [adatlap]

Végre felvettük a sóvidéki költők megzenélt (többségében gyermek)verseit tartalmazó, Álomjáró című lemezt. Ma kaptuk kézhez a tiszteletpéldányokat. A soundcloudra tettem fel fél-fél perces ízelítőket a darabokból. (Ezek nagyjából azok a nóták, amikről másfél éve egy koncert jutyúb felvételt már belinkeltem.)


spacer
avatar
Dye

moderátor
hozzászólások: 7180
#80229 - Elküldve: szombat, 2015. január 10. 15:48 - [adatlap] [email]

... még egy "más",,,
Kedvenc Tommy-nk ezen a videón a 2.perctől bemutatja a testbe épített mikrofonos, ausztrál Maton gitárját.
Elmondja, hogy igazi akusztikus hangzást csak olyan elektroakusztikus gitárral lehet elérni, ami nem egy bármilyen láb-pickuptól kapja a hangot, hanem a testbe beépített, jóminőségű kondenzátor miksitől.
Nagyszínpadon persze a nagy hangfal-hangerő "beleszólhat"a lyukban rektőzködő miksibe,így zavaró visszacsatolás (feedback) jöhet létre.
Ilyen esetekben ő is a Maton láb-pickupját használja... ami ugye azért nem egy rossz cucc, dehát mégsem egy mikrofon.
Stúdióban és így ebben a videóban is bazi mikrofonokba nyomja bele a (nem dreadnought!) Maton csodás hangját.

Ne rohanjatok a boltba, nálunk éppen hiánycikk.


spacer
avatar
Dye

moderátor
hozzászólások: 7180
#80228 - Elküldve: szombat, 2015. január 10. 13:44 - [adatlap] [email]

... Hi Kockahas! Üdv a fedélzeten!
"Élemedett korodra" való tekintettel mér nyugodtan kezdhetnél egy acélhúros Cort western-nel, ami ugye 30.000 pénz.
Ha már a nylonos tetszik jobban, kezdésnek azért ajánljuk pl. a 20 lepedős Geryon LC-28-ast, mert akár már pár hónap múlva eszedbe juthat, hogy "húdeszép csilingelő hangja van egy acélosnak!"
Persze... a legjobb, ha van otthon egy nylonos is, de ha már inkább klasszikuson kezdenél, tökéletesen okés a Cort AC100, fölösleges drágábbra költened, míg nem tanulsz meg gitározni.

Más...
Néztem Little G. őszinte és igen tanulságos videóját,
 és valahogy beleakadtam egy fehér, bluesos menyecskébe.
Jól nyomja a slide-ot... (remélem ReadyTeddy kezébe veszi majd a slide-gyűrűt!)spacer
avatar
Francois

felhasználó
hozzászólások: 1843
#80227 - Elküldve: szombat, 2015. január 10. 13:34 - [adatlap] [email]

Szevasz kockashas!  Isten hozott a fedélzeten! 
A Cort klasszikus gitárjai közül az AC100 és az AC120 valóban majdnem teljesen ugyanolyanok.  Az egyik különbségük a felületkezelésükben rejlik, ugyanis az AC100 selyemfényű, míg az AC120 magasfényű (állítólag).  A másik különbség a hangolókulcsukban található.  További különbség az adatlap szerint a húrjukban van, ezt azonban nem egészen értem.  Ugyanis a Cort AC120-nál egy nagyon jó nejlonhúrt, a D'Addario Pro Arté EXP46-ot írják, ellenben az AC100-nál fémhúrt(!), legalábbis a D'Addario EXP16 az - bár szerintem ez elírás.  De, ha valóban téves adat, akkor pedig nem tudom, mi a jelentős(?) különbség közöttük.
Szóval nem tudom, ezt egy boltban, ahol élőben is láthatóak, megnézhetőek, megtapogathatóak, kipróbálhatóak, alaposan szemügyre kell(ene) venni.

[Válasz a(z) #80226 hozzászólásra]

Szerkesztve: szombat, 2015. január 10. 13:41

spacer

kockashas

felhasználó
hozzászólások: 1
#80226 - Elküldve: szombat, 2015. január 10. 09:32 - [adatlap]

Sziasztok! .... Teljesen kezdő felnőttként kérem a segítségetek.

Elolvastam a gitárvásárlási tanácsokat, a fórumot visszaolvastam egy jó darabon,  az ajánlott hangszerboltok honlapján körbenéztem.

Ott egy kicsit elakadtam, hogy ha 30.000 forintig néznék klasszikus neylonos gitárt, akkor a cort-tól mi t tudnátok jó szívvel ajánlani, mert számomra például a cort AC100NS és cort AC120 NAT között látszólag semmi különbség, de az egyik már ingerküszöbön túl van egy kicsit az árban.

Ez hangzásbeli különbséget jelent ami csak élőben vehető észre (ha kezdőként ezt egyáltalán észrevenném) vagy van más különbség is?

Előre is köszönöm a segítségeteket.


spacer

Oldalak (48): Első 1. 2. 3. 4. 5. 6. Utolsó

Muszty-Dobay honlap - Gitározás / Gitár


Friss hírek     Kezdőlap    Játékok     Esküvői fotós